Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze foodblogger houdt van stierenballen en bokkenvlees

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Deze foodblogger houdt van stierenballen en bokkenvlees
In de huidige tijd zijn foodbloggers niet meer weg te denken. Niet gek dat ook Tubantia zocht naar een recensent. In hun zoektocht hebben zij uit de bijna vijftig inzendingen niet één gekozen, maar vier ‘eigenzinnige smulpapen’. Dit meldt Tubantia.

De vrouwen hebben allemaal hun eigen smaak, maar delen hun passie voor lekker eten en drinken. Én die van een vlotte pen. De een eet graag stierenballen, maar de ander eet alleen plantaardig. Maak kennis met de vier nieuwe foodbloggers en recensenten van Tubantia.

Dorien ten Cate uit Enschede

In haar ‘sollicitatie’ vroeg Ten Cate of Tubantia het aandurfde: een vegan foodblogger voor Lekker Twente. Na het lezen van haar blog en website www.vegaanmetdiebanaan.nl was de krant naar eigen zeggen meteen om.

In 2014 werd Ten Cate veganist. Een jaar later begon ze met het bloggen over vegan recepten. Voor degene die denkt dat ze alleen over gezonde maaltijdsalades schrijft: dat is absoluut niet waar. Ten Cate inspireert haar lezers met knapperig knoflookbrood, suikerzoete kaneelbilletjes en heerlijke stoofpotten met wortel.

Sharon Simon uit Winterswijk

‘Koken met testikels en piemels’. Tubantia moest twee keer lezen. Stond dat er nou echt? Ja. Simon wilde op festival Manana Manana met name genieten van het eten van haar favoriete topchef Nel Schellekens met ‘haar stierenballen en bokkenvlees’.

Simon heeft haar eigen kookbedrijf ‘Sharon van de Kook’. Iedere donderdag kookt ze iets waar ze zin in heeft. De ene keer is dit kip hoisin en de andere keer een heerlijke runderstoof. Simon heeft een lichte voorkeur voor Indisch, wat waarschijnlijk de genen van haar Indische vader te verwijten valt.

Iedere zondag kondigt ze haar menu van de week aan. Voor 8,50 mag degene die wil een maaltijd ophalen. Of schenken aan een ander. Want Simon blijft naar eigen zeggen ook koken voor mensen die het minder goed hebben.

Kim Jansen uit Nijverdal

Naar eigen zeggen is Jansen vooral goed in het opeten van eten. Lezers in Hengelo, Borne en Hof van Twente zullen haar wellicht nog kennen van de rubriek Jansen en Janssen, waarbij Jansen samen met Bert Janssen schreef over de alledaagse zaken die hen verbaasden.

Inmiddels werkt Jansen al drie jaar niet meer voor de krant, maar toen ze de oproep voorbij zag komen voor een foodblogger kon ze niet anders dan reageren. Ze deed al ervaring op bij de culinaire redactie van Talpa. Hier deed ze de voorbereiding van recepten voor Koffietijd en schreef ze ‘foodgerelateerde’ artikelen. Nu keert ze weer terug in deze tak van sport.

Zelf kookt Jansen echter bijna nooit doordeweeks. Haar vriend is doorgaans eerder thuis en heeft een koksopleiding gedaan. Daarom tovert hij in de werkweek altijd iets lekkers op tafel. In het weekend is het echter wél de beurt van Jansen. Dan gaat ze helemaal los in de keuken, zegt de aanstaande foodblogger. Of dit nu is voor ‘ons tweeën’, vrienden of familie.

Gea Meppelink uit Borculo

Meppelink is een horecavrouw in hart en nieren. Anderhalve maand geleden moest ze haar zaak verkopen. Dat was wennen, geeft ze aan. Want ineens zit ze ‘s avonds thuis op de bank.

Lekker en kwalitatief goed eten en drinken is voor Meppelink niets nieuws. Evenmin de Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid. Meppelink werd getipt door een vriendin die de oproep voor een foodblogger bij Tubantia zag. Ze ziet daarin haar kans om haar kennis en ervaring in de horeca te delen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.