Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers opgelet: met deze vier tips zorg je voor een uniek interieur

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers opgelet: met deze vier tips zorg je voor een uniek interieur
Wil je als horecaondernemer een uniek interieur? Met deze vier voorbeelden van Satelliet Originals weet je waar je moet beginnen. Dit meldt Entree Magazine.

Ronde vormen

Door gebruik te maken van ronde vormen, komt de zaak tot leven. Vooral als deze worden gebruikt in combinatie met rechte lijnen. Met dit contrast wordt een organische zachte uitstraling gecreëerd, wat vervolgens weer zorgt voor een speelse boost in het interieur.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan ronde tafels en zitvlakken in combinatie met rechte tapijten en spiegels. Satelliet Originals is van mening: ‘hoe creatiever, hoe beter’.

Ruimte in ruimtes

De afgelopen jaren is er een verschuiving geweest in de horeca wat betreft de reden dat gasten komen. Tegenwoordig wil men niet alleen eten bij een horecagelegenheid, maar ook werken, vergaderen of netwerken. Hierdoor is het steeds populairder om ruimtes te maken in ruimtes.

Dit kun je als horecaondernemer realiseren door flexibele elementen toe te voegen, zoals een scheidingswand op wieltjes. Denk hierbij niet aan sfeerloze wanden, want een opbergkast is ook ideaal te gebruiken (en te decoreren) als scheidingswand.

Extravagante plekken

Gasten willen steeds vaker naar extravagante plekken gaan. Zoveel hierboven aangegeven: de gasten in de horeca gaan tegenwoordig om andere redenen naar een zaak dan voorheen. Het gaat om de ervaring die alleen buitenshuis beschikbaar zijn. Hoe gekker en feller de prints en kleuren, hoe beter. Aldus Satelliet Originals.

Naturals

Hoewel gekke prints en felle kleuren het goed doen, zijn ook zeker nude pastelkleuren nog in. Vooral als deze gecombineerd worden met stoffen bekleding die een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’ hebben, zoals velvet.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.