Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca Rotterdam gaat deuren openen voor mensen die niets kopen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horeca Rotterdam gaat deuren openen voor mensen die niets kopen
De horeca moet een warme plek blijven, ondanks een hoge energierekening. Dit vinden verschillende horecaondernemers in Rotterdam. Daarom houden zij hun deuren open voor mensen die alleen even willen opwarmen tijdens de koude dagen. Dit meldt RTL Nieuws.

Circa twintig horecaondernemingen hebben zich aangemeld bij Heatandeat. Dit is een initiatief van Mireille van den Berg, ondernemer van het bedrijf Het Witte Paard in Rotterdam. Bij de ondernemingen in de horecasector die zich hebben aangesloten bij het initiatief kunnen klanten in de zaak gaan zitten zonder iets te bestellen. Van den Berg geeft aan dat bij haar de kachel aanstaat, of er nu vijf of vijftig mensen in de zaak zitten.

Hoge energierekening

Veel Nederlanders worstelen nu al met een hoge energierekening. In Vreewijk, een van de armere wijken van Nederland, ziet de ondernemer veel mensen die het op dit moment al moeilijk hebben. Om hen te helpen is het initiatief ontstaan. Sinds afgelopen week is de website in de lucht.

Een warme drank of maaltijd doneren

Het klinkt in eerste instantie niet als een goed verdienmodel voor een horecaondernemer. Daarom kunnen burgers die het breder hebben een kop koffie of een kom soep doneren zich melden op de website. Op deze manier kunnen mensen die naar een van de deelnemende horecazaken komen ook misschien iets warms eten of drinken naast zich op te warmen. En op deze manier hebben ondernemers ook wat extra omzet tijdens de duurdere tijden.

Op de website kunnen burgers kiezen wat er wordt gekocht in welke zaak. Bij het Witte Paard is het bijvoorbeeld mogelijk om een warme drank voor drie euro te kopen of een warme maaltijd voor tien euro - met uitgestelde consumptie.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.