Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze vier nieuwe horecazaken openen binnenkort in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Deze vier nieuwe horecazaken openen binnenkort in Rotterdam
Zin om nieuwe horecazaken in Rotterdam uit te proberen? Deze ondernemingen openen binnenkort de deuren. Dit meldt Indebuurt Rotterdam.

Natuurlijke wijnbar

In Rotterdam-West opent Rutger van de Pol in oktober een natuurlijke wijnbar in een historisch hoekpand. De kans is groot dat je al eens een wijntje van hem hebt gedronken. Zijn ‘Bar Cult’ verscheen de afgelopen jaren al op meerdere plekken in de stad, zoals bij Weelde, Lux en Kaapse Maria. Maar nu is het tijd voor een vaste stek voor Cult, aan de Oostkousdijk, waar je kunt genieten van échte natuurwijn.

The Next Big Thing

Al een aantal weken lang wordt er flink geklust aan de Coolsingel. Op hekken en raambiljetten bij het pand tegenover het Stadhuis staat groot ‘The Next Big Thing’. Er komt een gigantische horecazaak met een sterrenchef uit New York. Herman Hell, bekend van het Zalmhuis, NRC, Sijf en Van Zanten, komt hier met zijn allernieuwste zaak van maar liefst 910 vierkante meter.

De Gele Kanarie

Fan van het terras van De Gele Kanarie, maar kun je geen plek vinden? Geen probleem. Het streven is dat in november een nieuwe vestiging opent op de Binnenrotte, namelijk De Gele Kanarie Café.

De Bonte Koe

Zin in chocolade? Binnenkort breidt het populaire bedrijf De Bonte Koe uit met een nieuwe vestiging in Kralingen. Dit wordt de tweede zaak van de populaire chocoladewinkel. De tweede vestiging komt aan de Lusthofstraat in een historisch pand uit 1906. De bedoeling is dat ze op 7 oktober openen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.