Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overheid trekt eigen plan met maatregelenladder, horeca verontwaardigd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Overheid trekt eigen plan met maatregelenladder, horeca verontwaardigd
Komt het coronatoegangsbewijs terug als er in het najaar een opleving van het coronavirus is? Deze vraag staat momenteel centraal – een week nadat de overheid ‘Maatregelenladders voor sectorale aanpak COVID-19’ publiceerde. Als er wordt afgegaan op het document, dan is het antwoord voor zowel de horeca als de culturele sector ‘ja’. Dit meldt De Ondernemer.

Probleempje: uit navraag is gebleken dat de sectoren hier helemaal niet mee in hebben gestemd. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, geeft aan dat sommige sectoren aangeven het keihard nodig te hebben om open te kunnen blijven. Zij ‘vragen hier zelf om’. Adriaanses zei dat cultuurinstellingen en evenementenorganisatoren de overheid vragen om hulp.

Het ligt anders

Uit de maatregelenladder blijkt dat ook de horecasector vraagt om het coronatoegangsbewijs in de gereedschapskist van de overheid. Daarin staat dat zowel 1g als 3g tot de mogelijkheden moeten worden. Er staat expliciet bij dat het op verzoek van de sector is. Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft aan dat dat toch echter wel anders ligt.

Niet aan de orde

De overheid heeft volgens Beljaarts de maatregelenladder gemaakt op basis van de sectorplannen. In het sectorplan van de horeca heeft KHN aangegeven dat zowel de anderhalve meter als het coronatoegangsbewijs wat betreft de brancheorganisatie niet aan de orde zijn. KHN stelt zelfs dat er überhaupt geen maatregelen aan de overheid voor die de horeca in hun eigen kassa zou raken. Dat zou toch raar zijn? Aldus Beljaarts. Er zit volgens de directeur een duidelijk verschil tussen datgene wat de horeca heeft aangegeven en dat wat de overheid heeft opgenomen in het uiteindelijke document.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.