Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Er moet nu iets gebeuren: restaurants en cafetaria's dreigen om te vallen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Er moet nu iets gebeuren: restaurants en cafetaria's dreigen om te vallen
Volgens Cor Molenaar, consultant en hoogleraar, is het mkb de motor van de Nederlandse economie, aangezien het goed is voor 71 procent van de werkgelegenheid. En juist daarom is het volgens Molenaar goed om de waarde van het mkb, waaronder de horeca, te erkennen. Dit meldt De Ondernemer.

Momenteel speelt zich een regelrechte rampscenario af voor het mkb. De energieprijzen schieten enorm omhoog, waardoor energie-intensieve ondernemers zoals cafetaria's en restaurants zullen omvallen, aldus Molenaar. Daarnaast moeten de ondernemers hun subsidie uit de corona tijd zo snel mogelijk terugbetalen, daalt de koopkracht iedere dag, worden de herstelkosten van deze koopkracht betaald door extra belastingheffingen bij bedrijven en zoekt personeel naar banen die beter betalen en betere werktijden hebben dan het mkb en de horeca.

Economische indicatoren

Molenaar heeft gekeken naar de economische indicatoren en heeft gezien dat het mkb de laatste weken stoeit met dalende omzetten. Dat is zorgwekkend, want het mkb is te belangrijk voor ons om het te laten vallen, aldus de hoogleraar. Hij is van mening dat er nu iets moet gebeuren.

Erkenning

Volgens de hoogleraar is het van belang dat de waarden van het mkb, de horeca, webshops en winkels wordt erkend. Dat men beseft dat het mkb de bakermat is van de Nederlandse economie, welvaart én ons welzijn. Afwachten is volgens Molenaar geen oplossing en vechten voor de toekomst van zowel jezelf als jouw kinderen wel.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.