Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca Roermond bestrijdt personeelstekort met eigen opleidingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca Roermond bestrijdt personeelstekort met eigen opleidingen
De coronapandemie heeft een behoorlijke deuk geslagen in de hoeveelheden horecapersoneel. In Roermond zijn de tekorten groot. De branche heeft daarom besloten om zelf obers, serveerders en koks op te gaan leiden, zo meldt Hart van Nederland.

De nieuwe opleidingen zijn een initiatief van horecaondernemers Gilde Opleidingen en Foodlab Limburg. Het doel is om studenten van horecaopleidingen sneller in het werkveld te plaatsen om zo de personeelstekorten te kunnen opvullen en de studenten tegelijkertijd meer praktijkervaring te laten opdoen. Projectleider André Duijghuisen verklaart: “Dit project zorgt ervoor dat leerlingen vanaf dag één binnen de muren van het bedrijf leren. Dan leer je écht hoe het moet.”

Geen opleiding

Meerdere partijen in de horeca staan achter het plan. Volgens hotelmanager Dennis Jacobsen moeten sommige bedrijven nu hun opening- en sluitingstijden aanpassen om het personeelstekort op te vangen. Daar komt bij dat veel van de nieuwe aanwas die er wel is, vaak geen opleiding heeft gevolgd. “Als die starten, moeten wij ze ook opleiden. Dankzij dit project kunnen we aan dat opleiden ook een diploma hangen,” aldus Jacobsen.

Ook de reacties op de vloer zijn positief. Chef-kok Pascal Kassels hoopt dat het kan helpen om het slechte imago van de horeca te verbeteren. Hij is van mening dat met deze aanpak de branche kan laten zien hoe leuk het vak is.

Door: Nationale Horecagids
12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.