Horeca Roermond bestrijdt personeelstekort met eigen opleidingen
De nieuwe opleidingen zijn een initiatief van horecaondernemers Gilde Opleidingen en Foodlab Limburg. Het doel is om studenten van horecaopleidingen sneller in het werkveld te plaatsen om zo de personeelstekorten te kunnen opvullen en de studenten tegelijkertijd meer praktijkervaring te laten opdoen. Projectleider André Duijghuisen verklaart: “Dit project zorgt ervoor dat leerlingen vanaf dag één binnen de muren van het bedrijf leren. Dan leer je écht hoe het moet.”
Geen opleiding
Meerdere partijen in de horeca staan achter het plan. Volgens hotelmanager Dennis Jacobsen moeten sommige bedrijven nu hun opening- en sluitingstijden aanpassen om het personeelstekort op te vangen. Daar komt bij dat veel van de nieuwe aanwas die er wel is, vaak geen opleiding heeft gevolgd. “Als die starten, moeten wij ze ook opleiden. Dankzij dit project kunnen we aan dat opleiden ook een diploma hangen,” aldus Jacobsen.
Ook de reacties op de vloer zijn positief. Chef-kok Pascal Kassels hoopt dat het kan helpen om het slechte imago van de horeca te verbeteren. Hij is van mening dat met deze aanpak de branche kan laten zien hoe leuk het vak is.