Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca in Den Haag de dupe: er wordt gemeten met dubbele maten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca in Den Haag de dupe: er wordt gemeten met dubbele maten
Horecaondernemers die hun zaak hebben aan de Veenkade in het centrum van Den Haag zitten met hun handen in hun haren. Zij zien hun complete omzet wegvallen. Dit komt doordat er werkzaamheden plaatsvinden aan tramlijn 16, waarbij er flinke geluidsoverlast komt kijken. Niemand wil meer op de terrassen komen zitten of komen eten. Dit meldt Omroep West.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag geeft aan dat het geluid oorverdovend is. Ondernemer Joris van der Poel en zijn collega Erwin Unger geven aan dat het niet te doen is en dat zij veel last ervan hebben.

Geluidwerende schermen werken niet

De werkzaamheden aan de tramlijn vinden plaats van 's ochtends vroeg tot in de avond. Dat dit deel van het centrum nu moeilijk te bereiken is, is nog tot daar aan toe. Maar de enorme geluidsoverlast die daarbij komt kijken, maakt alles nog erger. De dubbele rij geluidwerende schermen om de bouwplaats heen helpt niet.

Wanhoop nabij

Ondernemers zijn de wanhoop nabij. Augustus is een belangrijke maand voor de horeca, maar bijna niemand wil meer een hapje eten of drinken bij de ondernemers aan de Veenkade. Het kost klauwen met geld, geeft Van der Poel aan. Daarnaast krijgt iedereen er gehoorschade van, aldus de ondernemer.

Meten met dubbele maten

Daarbij komt ook nog een extra frustratie. Raadslid Sluijs heeft namelijk het volume van het geluid gemeten en deze komt uit boven de honderd decibel. Als een horecazaak boven de vijftig decibel gaat, volgen er boetes van duizenden euro's. Bij het doorzetten van de geluidsoverlast wordt de zaak gesloten, aldus Sluijs. Maar de werkzaamheden gaan hier al dagen lang achter elkaar door met meer dan honderd decibel.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.