Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben
Als ondernemer in de horecasector is het belangrijk om het meeste uit de zaak te halen. Technologie is een goed hulpmiddel. Deze zes apps kunnen meteen ingezet worden in jouw bedrijf. Dit meldt Horecamagazine.

NOWJOBS

Deze app zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel is. Met een ‘favorietenpoule’ kun je eenvoudig vastigheid creëren, omdat dezelfde gezichten terugkeren. Ook kunnen bijverdieners eenvoudig ingepland worden. Een favorietenpoule kan de uitkomst bieden tijdens piekdrukte of als iemand op het laatste moment uitvalt.

Apprendro

Meer werkplezier, gasttevredenheid, kennis en efficiëntie. Met Apprendro wordt dit voor je geregeld. Door middel van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen, ook zonder horecaervaring, razendsnel ingewerkt worden.

De app kan compleet gemaakt worden door zelf instructievideo’s, recepten en tafelindelingen toe te voegen.

Nostradamus

Deze app is een bekende speler op de markt. Nostradamus is een personeelsmanagementtool. Als horecaondernemer kun je realtime op de hoogte blijven van de omzet, loonkosten, personeelsplanning én productiviteit. Op deze manier kan er bijgestuurd worden wanneer dit nodig is. Er blijft meer tijd over voor de gasten.

Lekker Sociaal Media

Social media kunnen ervoor zorgen dat een horecazaak ontdekt wordt en groeit. Lukt het maar niet om ‘ontdekt’ te worden op bijvoorbeeld Instagram? Dan kun je met Lekker Sociaal Media de kanalen van de zaak upgraden – zo zonder gebruik te maken van een marketingbureau.

Scanfie QR Code App

De app is de winnaar van de Innovation Award 2022. Met het bestelsysteem kunnen gasten makkelijk betalen met hun smartphone, ook zonder account of een speciale app. Hierdoor is een bestelling en betaling ontzettend snel afgerond.

De besteloplossing kan compleet gemaakt worden door klanten via hun telefoon op verschillende manieren te kunnen attenderen dat hun bestelling klaar is.

TIPPR

Deze app pakt de ergernissen van horecaprofessionals aan, namelijk de vele – en vaak onaangekondigde - bezoekjes van mogelijke ketenpartners. Tippr helpt je bij het zoeken van een productleverancier.
Door het algoritme kun je razendsnel langs potentiële productleveranciers swipen. Als ondernemer ben je meteen op de hoogte van al het horeca gerelateerde, zoals de nieuwste innovaties, trends en omzet verhogende tips.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.