Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben
NOWJOBS
Deze app zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel is. Met een ‘favorietenpoule’ kun je eenvoudig vastigheid creëren, omdat dezelfde gezichten terugkeren. Ook kunnen bijverdieners eenvoudig ingepland worden. Een favorietenpoule kan de uitkomst bieden tijdens piekdrukte of als iemand op het laatste moment uitvalt.
Apprendro
Meer werkplezier, gasttevredenheid, kennis en efficiëntie. Met Apprendro wordt dit voor je geregeld. Door middel van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen, ook zonder horecaervaring, razendsnel ingewerkt worden.
De app kan compleet gemaakt worden door zelf instructievideo’s, recepten en tafelindelingen toe te voegen.
Nostradamus
Deze app is een bekende speler op de markt. Nostradamus is een personeelsmanagementtool. Als horecaondernemer kun je realtime op de hoogte blijven van de omzet, loonkosten, personeelsplanning én productiviteit. Op deze manier kan er bijgestuurd worden wanneer dit nodig is. Er blijft meer tijd over voor de gasten.
Lekker Sociaal Media
Social media kunnen ervoor zorgen dat een horecazaak ontdekt wordt en groeit. Lukt het maar niet om ‘ontdekt’ te worden op bijvoorbeeld Instagram? Dan kun je met Lekker Sociaal Media de kanalen van de zaak upgraden – zo zonder gebruik te maken van een marketingbureau.
Scanfie QR Code App
De app is de winnaar van de Innovation Award 2022. Met het bestelsysteem kunnen gasten makkelijk betalen met hun smartphone, ook zonder account of een speciale app. Hierdoor is een bestelling en betaling ontzettend snel afgerond.
De besteloplossing kan compleet gemaakt worden door klanten via hun telefoon op verschillende manieren te kunnen attenderen dat hun bestelling klaar is.
TIPPR
Deze app pakt de ergernissen van horecaprofessionals aan, namelijk de vele – en vaak onaangekondigde - bezoekjes van mogelijke ketenpartners. Tippr helpt je bij het zoeken van een productleverancier.
Door het algoritme kun je razendsnel langs potentiële productleveranciers swipen. Als ondernemer ben je meteen op de hoogte van al het horeca gerelateerde, zoals de nieuwste innovaties, trends en omzet verhogende tips.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer