Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers vechten zonder succes wegafsluiting aan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers vechten zonder succes wegafsluiting aan
Drie horecaondernemers sleepten deze week de provincie Gelderland voor de rechter omdat de weg waaraan hun zaken zich bevinden vanaf 22 augustus vier weken dicht is. Chinees restaurant Chun Lin, Boetiek Hotel BonAparte en hotel de Lochemse Berg vrezen voor slechte bereikbaarheid gedurende de drukste weken door sluiting van de N312 tussen Barchem en Lochem. Ze willen dat de provincie de werkzaamheden uitstelt, maar daar gaat de rechter niet in mee. Dit meldt De Stentor. 

Vanaf 22 augustus werkt de provincie aan een versmalling van de N312 om de maximale snelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur. De ondernemers zeggen op de hoogte te zijn geweest van de geplande werkzaamheden, maar hebben niet een volledig beeld gekregen van de impact op bedrijven die aan die weg liggen. Dat het om een afsluiting gaat werd hen pas in juni medegedeeld. En ze draaien de meeste omzet gedurende deze periode.

Veel eten afgehaald bij Chun Lin

Vooral Chinees restaurant Chun Lin dreigt zwaar getroffen te raken, omdat er in augustus en september veel campinggasten zijn die eten komen afhalen, net als veel mensen uit de buurt die net terugkomen van vakantie. “Zelfs al de werkzaamheden in juni of juli waren geweest, was dat beter voor Chun Lin”, zegt een woordvoerder. Ondanks dat het restaurant wel bereikbaar blijft, moeten mensen vanuit Lochem zeker 5 kilometer omrijden.

Nadeelcompensatie

Het enige wat de horecaondernemers willen is dat de werkzaamheden worden uitgesteld, maar dat doet de provincie niet. En de rechter vindt ook niet dat de provincie hoeft uit te stellen. De boodschap aan de ondernemers deze week was om een nadeelcompensatie aan te vragen, waarmee ze hun financiële schade kunnen beperken.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.