Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maker van luxewijnglazen bang voor tijdelijke productiestop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Maker van luxewijnglazen bang voor tijdelijke productiestop
Het eeuwenoude glasmerk Riedel uit het Oostenrijkse Kufstein vreest tijdelijk de productie te moeten stilleggen door Europa's gasconflict met Rusland. Als het bedrijf te maken krijgt met energierantsoenen moet het waarschijnlijk zijn ovens uitzetten en dat is lastig. Zo'n oven is ervoor gemaakt altijd aan te staan, de oven laten afkoelen kan er zelfs voor zorgen dat hij kapot gaat.

Dit heeft Maximilian Riedel van de maker van luxewijnglazen en karaffen laten weten. Hij is de elfde generatie die het uit 1756 stammende familiebedrijf runt. De energierekeningen van de onderneming zijn de laatste maanden al met zeker 30 procent gestegen, maar de ovens zijn tot nu toe op maximale capaciteit blijven draaien. Dit is omdat Riedel erop rekent dat de energieprijzen nog hoger zullen worden.

Prioriteitenlijst

Bedrijven in heel Europa bereiden zich voor op het ergste nu regeringen noodplannen maken voor mogelijke gastekorten in de winter. Riedel heeft meerdere fabrieken in Duitsland en daar werkt de regering aan een plan voor de verdeling van energie als de nood aan de man is. De vraag is waar een bedrijf als Riedel precies zal staan op de prioriteitenlijst van de overheid, aangezien het een leverancier is van niet-essentiële goederen.

In de Duitse politiek zijn glasfabrikanten wel gebruikt als voorbeeld van waarom de overheid heel voorzichtig te werk moet gaan met gasrantsoenering. Maar die discussie was vooral gericht op een bedrijf als Gerresheimer, dat glas produceert dat wordt gebruikt voor het maken van vaccinflacons. Het ging niet om producenten van luxeartikelen zoals Riedel.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.