Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze horecazaken hebben de deuren geopend in juni en juli in onze Domstad

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Deze horecazaken hebben de deuren geopend in juni en juli in onze Domstad
Er komen regelmatig nieuwe horecazaken bij. Zo ook in Utrecht. Dit zijn de nieuwste aanwinsten in de stad die in juni en juli de deuren hebben geopend. Dit meldt Indebuurt Utrecht.

Café Concours

Café Concours heeft op 17 juni de deuren geopend. De zaak zit recht tegenover Restaurant Concours aan de Biltstraat 20. Bezoekers kunnen hier genieten van allerlei kleine borrelhapjes onder het genot van een wijn, cocktail of biertje.

BoulesBitesBar

Ben je tijdens jouw vakantie in Frankrijk fan geworden van jeu de boules? Dan kun je jouw hart ophalen. Sinds 17 juni is er in Utrecht een jeu de boules bar geopend. Niet alleen kun je er een balletje gooien, maar ook is er ruimte om een biertje te drinken en een snack te eten.

Karma Kebab

We houden allemaal van een vette hap, zoals een lekker broodje kebab. Voor veganisten is het aanbod echter schaars geweest. Daar komt nu verandering in. Bij Karma Kebab is alles plantaardig. Veganisten en vegetariërs die zoeken naar een lekker broodje kebab kunnen bij Kanaalweg 50 terecht.

Broodje Ben

Er is een nieuwe vestiging van Broodje Ben in de Domstad. Deze is gevestigd aan W.A. Vultostraat in Hoograven. De locatie is geopend ter vervanging van de winkel die eerst aan de Steenovenweg 8 in Utrecht zat. Deze moest helaas sluiten, omdat het contract afliep.

The Gyros Bar

Zin in een Griekse heerlijkheid? Dan kun je terecht in Hoog Catharijne. Hier verkopen ze heerlijke pitabroodjes met een berg vlees en tzaziki. Daarnaast staan loaded fries ook op het menu. Overigens kunnen veganisten en vegetariërs ook terecht in de zaak voor iets lekkers.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.