Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo
Je ziet het niet vaak: meisjes en jongens van veertien die in de horeca werken. Bij Pannenkoekenhuis De Heikamp in Ruurlo mag het. Daar werken Danique en Isabelle. Zij maken onderdeel uit van De Heikamp Academy. Dit meldt Regio8.

Bij De Heikamp Academy draaien gemotiveerde tieners mee in het bedrijf. Het initiatief komt van Bert van Zijtveld. Hij ziet de academie als een oplossing voor het personeelstekort in de branche.

Werkzaamheden voor tieners in horeca

Als veertien- of vijftienjarige mag je nog niet zoveel doen in de horeca. Bij de academy wordt gekeken naar wat zij wél mogen doen. Het gaat om voorbereidende klusjes. Zo maken Danique en Isabelle de tafels zorgvuldig schoon, mixen ze het pannenkoekenbeslag en zetten ze de stroop en poedersuiker op de tafels.

Vier tieners doen deze klusjes nu bijna dagelijks voor het bedrijf. Vanwege hun leeftijd mogen ze ongeveer drie uur per dag werken. Hoewel dit niet lang is, doen zij dit wel vijf dagen per week.

Supermarkt als concurrent

De supermarkt is de grootste concurrent voor de horecazaken als het gaat om het werven van personeel. In de horecabranche mogen de tieners immers nog niet zoveel doen, waardoor zij al snel voor de supermarkten kiezen. Daarna is het lastig om hen weer ‘terug te winnen’, aldus Van Zijtveld.

In gesprek met middelbare scholen

De initiatiefnemer is van plan om meer gemotiveerde tieners te kunnen verwelkomen op de academy. Op dit moment is hij in gesprek met middelbare scholen. Van Zijtveld hoopt de aankomende jaren nog meer tieners te kunnen verwelkomen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.