Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vegan Finest Foods ontwikkelt plantaardige visvervangers voor de horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vegan Finest Foods ontwikkelt plantaardige visvervangers voor de horeca
De groep flexitariërs wordt steeds groter en daarom is het voor horecaondernemers steeds belangrijker om in te spelen op hun vraag naar plantaardige gerechten en vleesvervangers. Vegan Finest Foods wil zoveel mogelijk producten voor deze doelgroep leveren aan met name de horeca. Dit meldt Misset Horeca.

Eind 2018 is het bedrijf gestart uit idealisme. Zelf hadden zij al de bewuste keuze gemaakt om volledig plantaardig te eten, vanwege het dierenleed en het leegvissen van de zeeën. Destijds was het aanbod van plantaardige producten in de horeca en de supermarkten erg klein.

Er waren wel verschillende vleesvervangers te koop, maar niet een vervanger van vis en dieren uit de zee. Daarom heeft Vegan Finest Foods zich ingezet als een van de eerste bedrijven ter wereld om het te ontwikkelen.

Sashimi

Het eerste product van het merk Vegan Zeastar was de plantaardige Sashimi. Vegan Finest Foods plaatste voor de release van het product een kort filmpje op YouTube dat een paar seconden duurde. Binnen een dag werd het miljoenen keren bekeken. Hieruit bleek hoeveel belangstelling er is voor plantaardige visvervangers.

Vlees- en visvervangers

Daarna zijn de bedenkers van Vegan Finest Foods gaan werken aan andere vis- en vleesvervangers. Zoals de Shrimpz, Crispy Lemon Shrimpz, Crispy Chili Shrimpz, Kalamariz, Lekkerbeck, No Tuna Flakes, vegan Bacon, Shawarmama, Kroketburger, Crispy Wings en Betterballs.

Horeca

Het bedrijf richt zich op de levering aan de horeca en retail. Voor de horecabranche zijn handige grootverpakkingen ontwikkelt. Daarnaast kan het bedrijf de horecaondernemers ondersteunen in het implementeren van plantaardige producten op de kaart.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.