Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Koopkrachtmaatregelen laten op zich wachten, Rutte wil de tijd nemen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Koopkrachtmaatregelen laten op zich wachten, Rutte wil de tijd nemen
Minister-president Mark Rutte wil het ongeduld bij de oppositie in de Tweede Kamer niet belonen door overhaast extra koopkrachtmaatregelen toe te zeggen. Hij zegt "geen ja en geen nee", maar wil de tijd nemen om voorstellen van met name de linkse partijen "serieus te bezien".

Rutte ziet met name brood in het voorstel van PvdA en GroenLinks om mensen die zorgtoeslag ontvangen, dit najaar eenmalig 500 euro extra te geven. "Dat zou nog dit jaar kunnen lukken", denkt hij. "Wij wijzen dat niet af maar er zitten wel technische aspecten aan."

Armste huishoudens

De premier denkt ook niet dat het nodig is er al voor de zomer een besluit over te nemen. De gemeenten zijn nog maar net begonnen met het uitkeren van de 800 euro aan inkomenssteun voor de armste huishoudens die eerder was beloofd. Hij schat in dat de ergste nood daarmee nu wordt verlicht. "Dat zal waarschijnlijk ook niet voldoende zijn", geeft de premier toe. Er moet meer gebeuren, "maar het is niet zo dat je dat per se morgen moet doen."

Financiële dekking

Het is niet de bedoeling om "dingen vooruit te schoppen", benadrukt Rutte. Maar het kabinet wil goed uitzoeken of de voorstellen vanuit de oppositie uitvoerbaar zijn en of er financiële dekking voor is. Het wil geen beloftes doen die niet kunnen worden waargemaakt. De oppositie reageert fel op de opmerkingen van de premier: veel partijen willen dat het kabinet wél nu ingrijpt en ervoor zorgt dat de financiële pijn voor huishoudens wordt verzacht.

Huurbevriezing

Over een van de voorstellen vanuit de linkse oppositie kan Rutte al wel uitsluitsel geven. "Een huurbevriezing gaat niet meer", aldus de premier.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.