Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bedrijven tegen sluiting, dus komen er spatschermen en looproutes

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bedrijven tegen sluiting, dus komen er spatschermen en looproutes
Bij een nieuwe coronagolf zijn winkels, theaters, scholen en andere instellingen bereid om spatschermen op te hangen, om looproutes in te voeren en om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar te laten houden. Ook zijn ze bereid om op afspraak te werken en om weer vaste zitplaatsen in te voeren. Zulke maatregelen zijn voor hen "werkbaar", aldus minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid).

De maatregelen zijn nog niet af. In september moeten de concrete plannen, "maatregelenladders" genoemd, naar buiten worden gebracht. Die worden gebruikt als basis voor coronamaatregelen. Maar bij "een zwart scenario" kan daarvan worden afgeweken en "kunnen verdergaande maatregelen onvermijdelijk zijn".

Bedrijven willen niet sluiten

De overheid heeft de afgelopen tijd gevraagd om advies van allerlei sectoren, van winkels, scholen, evenementen tot rijscholen, de reisbranche en het openbaar vervoer. Zij zien sluiting niet zitten. Volgens de minister zou dat averechts kunnen werken, omdat mensen dan bijvoorbeeld een thuiskapper langs laten komen of illegale feesten bezoeken. Ook het inkorten van openingstijden valt niet goed: "Ruime openingstijden zijn bijvoorbeeld voor winkels van belang om de drukte over de dag te kunnen spreiden".

Coronatoegangsbewijs

De sectoren zijn volgens Kuipers "in uitzonderlijke situaties" ook bereid om het coronatoegangsbewijs (ctb) te gaan gebruiken om te controleren of bezoekers onlangs zijn gevaccineerd, getest of hersteld. "Het kabinet blijft hierover in gesprek met de sectoren en zal de juridische grondslag van het ctb onderzoeken." Sinds een tijdje is het ctb, de app CoronaCheck, niet meer nodig om bijvoorbeeld een bioscoop, theater of voetbalstadion te bezoeken. Kuipers zegt dat hij "voor nu niet het voornemen heeft" de CoronaCheck weer te gaan gebruiken.

Door: ANP

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.