Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Helft van alle horecaondernemers heeft hogere schuldenlast dan voor corona

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Helft van alle horecaondernemers heeft hogere schuldenlast dan voor corona
De helft van alle horecaondernemers geeft aan een hogere schuldenlast te hebben dan voor de coronapandemie. Het gaat met name om kleinere mkb-bedrijven. Dit meldt AGF.

Een op de vijf ondernemers in alle sectoren heeft meer schulden van voor corona. In de horeca gaat het om 50,6 procent en in de sector cultuur, sport en recreatie om 41,7 procent. Vooral de regio’s Limburg en Drenthe zijn zwaar getroffen. In de zuidelijke provincie geeft 7,3 procent aan het zwaar te hebben en in de noordelijke provincie 7,5 procent.

Relatief veel kleinere bedrijven vinden de gestegen schuldenlast problematisch voor hun bedrijf. Het gaat om zes procent in de groep van bedrijven met vijf tot twintig werknemers en bijna vijf procent van de bedrijven met twintig tot vijftig werknemers.

Schuldenlast verminderen

De verwachting is bij een op de vijf ondernemers dat zij meer dan een jaar nodig hebben om hun schulden te verminderen. Bij horeca geeft 44,6 procent van de ondernemers dit aan en bij cultuur, sport en recreatie denkt 41,6 procent dit. Daarnaast geeft 32,7 procent van de landbouw, bosbouw en visserij aan ook minimaal een jaar nodig te hebben om te herstellen.

Er zijn ook horecaondernemers die verwachten een tot vijf jaar nodig te hebben. Het gaat om een groep van 21,7 procent van bedrijven met vijf tot twintig werknemers. Daarnaast is er ook een groep van 5,4 procent die zelfs langer dan vijf jaar nodig denkt te hebben om te herstellen van de schuldenlast. Met name horecaeigenaren vallen onder deze groep.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.