Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorzitter KHN is gefrustreerd over uitspraken van minister Ernst Kuipers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Voorzitter KHN is gefrustreerd over uitspraken van minister Ernst Kuipers
Corona lijkt al enkele weken lang verdwenen te zijn. Nederlanders gaan er massaal weer op uit en plannen festiviteiten ook ver vooruit in de veronderstelling dat corona nu echt voorbij is. Toch wordt er een nieuwe opleving van het virus verwacht. Dit meldt De Ondernemer.

Gisteren kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid aan dat er miljoenen besmettingen van het coronavirus worden verwacht in het najaar. Hij gaf hierbij aan dat de sectoren bij deze golf zelf de regie in handen moeten nemen bij de bestrijding van het virus, niet de overheid. Volgens Kuipers is ‘corona van ons allemaal’ en ‘is ‘Den Haag niet meer alleen verantwoordelijk’.

Genoeg uitdagingen

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is gefrustreerd. Hij geeft aan dat horecaondernemers nog altijd bezig zijn met het herstellen van de gevolgen van de afgelopen twee jaar. Daarnaast ondervinden zij momenteel de druk om met alle stijgende kosten om te gaan. Dat is volgens de voorzitter al genoeg uitdaging.

Willemsen noemt de opmerkingen van Kuipers waardeloos. Hij is van mening dat het ‘plan’ te gemakkelijk is. Daarnaast frustreert het de voorzitter dat de horecasector niet werd genoemd toen ventileren ter sprake kwam, en de scholen wel. Willemsen is van mening dat de horeca veel beter ventileert dan de scholen en overheidsgebouwen.

Meedenken

De voorzitter geeft aan dat de horeca samen met enkele andere sectoren al in een vroeg stadium meehielp met nadenken over een verantwoorde opening van de bedrijven. KHN had zelfs een eigen routekaart ontwikkeld en deze meerdere keren aan de overheid voorgesteld, maar hier werd niets mee gedaan.

Willemsen geeft aan dat de horeca altijd wil meedenken en dat de sector dit de afgelopen twee jaar ook heeft gedaan, maar dat zij met de rug tegen de muur staan als de minister zegt dat er niet meer gedanst mag worden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer
 

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.