Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca Herstelt helpt horecaondernemers die het financieel zwaar hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horeca Herstelt gaat horecaondernemers die het zwaar hebben gehad tijdens de pandemie ondersteunen bij het saneren van de schuldenlast. Het is een initiatief van professionele horeca-adviseurs en herstructureringsexperts. Dit meldt De Ondernemer.

Een van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de coronacrisis is de horeca. Veel eigenaren liggen wakker van de enorme schulden die zij hebben, onder andere bij de Belastingdienst. Over minder dan vijf maanden moeten zij hun belastingschuld gaan terugbetalen.

Schulden

Volgens ABN Amro is deze schuld tussen februari en augustus 2021 gestegen met 38 tot 50 procent. Concreet betekent dit van 55.000 naar 76.000 euro voor restaurants en van 205.000 naar 309.000 euro voor hotels.

Naast de belastingschuld zijn er ook veel ondernemers in de horeca die ook schulden hebben bij andere geldverstrekkers zoals banken. Hierdoor is de druk op hun kasstromen nog hoger. Uit een onderzoek is gebleken dat 22 procent van de horecabedrijven hun totale schuldlast als problematisch ervaren voor hun bedrijf.

Horeca Herstelt

Het doel van Horeca Herstelt is om horecaondernemers uit het dal van coronaschulden te helpen om vervolgens weer verder te kunnen gaan als een gezonde onderneming. De organisatie gaat de ondernemers helpen door een schuldeisersakkoord op te stellen met hun schuldeisers en de Belastingdienst.

Horeca Herstelt stelt verschillende juridische herstructureringsinstrumenten ter beschikking. De Belastingdienst heeft aangegeven om tijdelijk een ruimhartig beleid te hanteren voor het saneren van de belastingschulden van de horecaondernemers.

Aanmelden

Bedrijven die Horeca Herstelt willen inschakelen, kunnen zich hier aanmelden. Na een quickscan krijgt het bedrijf een ervaren financieel adviseur toegewezen die voor de begeleiding zal zorgen tijdens het schuldsaneringstraject voor een vaste prijs. De organisatie laat de horecaondernemers alleen het tweede deel van de vergoeding betalen als er een succesvolle sanering heeft plaatsgevonden.

Voordat de officiële lancering van Horeca Herstelt was, hadden meer dan vijftig ondernemers zich al aangemeld. Op dit moment doorlopen zij het traject.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.