Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hermann Hell vindt dat de horeca te goedkoop is, prijzen moeten omhoog

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Hermann Hell vindt dat de horeca te goedkoop is, prijzen moeten omhoog
Hermann Hell, eigenaar van Hell Kitchen Horeca Groep, geeft aan dat de prijzen in de horeca omhoog moeten. Volgens Hell bevinden horecaeigenaren zich momenteel in een ‘perfect storm’ waarbij de schuldenlast steeds groter wordt. Dit meldt Entree Magazine.

Grondstoffen, energie, huren en personeel. Alles wordt op dit moment duurder voor horecaeigenaren. Daarnaast kampen de meesten ook met een enorme berg schulden die zij moeten afbetalen. De haard moet blijven roken, dus moeten de prijzen in de horeca omhoog, aldus Hell.

Service en entertainment

De ondernemer pleit ervoor dat horecaeigenaren zich daarnaast nog meer inzetten op dat waar hun gasten voor komen: service en entertainment. Het zou volgens Hell zonde zijn als de gasten niet terugkeren, omdat zij het te duur vinden. Eten en drinken kunnen klanten overal, maar zij komen naar de horeca voor service en entertainment. Na een memorabel avondje uit zullen mensen niet klagen over de prijs.

Het draait dus allemaal om de beleving. Een saté van twaalf euro kan op de ene plek te duur gevonden worden, terwijl er voor dezelfde saté in een ander restaurant zonder problemen negentien euro neergelegd wordt. De gast betaalt immers niet alleen voor het eten op zijn bord.

Publiek opvoeden

Volgens Hell is de ‘perfect storm’ het ideale moment om het publiek op te voeden. Om de gasten te laten zien dat zij niet alleen betalen voor het eten op hun bord, maar ook voor het comfort en de sympathieke kelner die aan hun tafel staat. De ondernemer is ervan overtuigd dat Nederland te goedkoop is en dat gasten vaak niet beseffen dat álles wat zij zien in de zaak geld kost.

Beleving te duur

Hell geeft aan dat de beleving het product van de horeca is. Volgens de ondernemer leveren horecaeigenaren geen goed product als de klanten hen te duur vinden. Het biertje is dan niet te duur, maar de beleving.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.