Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaeigenaren moeten uurloon van flexkrachten verhogen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecaeigenaren moeten uurloon van flexkrachten verhogen
Het is wijzer voor horecaeigenaren om het uurloon van hun flexkrachten te verhogen dan minder lang de zaak te openen. Dit zegt uitzendplatform Youbahn. Een hoger uurloon is aantrekkelijker voor sollicitanten, waardoor horecazaken makkelijker aan personeel zou komen. Uiteindelijk resulteert het volgens het uitzendbureau ook in een stijging van de omzet en winst. Dit meldt De Telegraaf.

Digitaal kan bijgehouden worden wat er gebeurt als het uurloon van een vacature omhooggaat. Ard Huininga, ceo van Youbahn, geeft aan dat de kans dat de plek wordt vervuld 90 procent is bij een uurloon van 17,50 euro. Als horecaeigenaren 14 euro bieden, dan is die kans 39 procent.

Te riskant

Veel horecaondernemers durven het niet aan om hun flexkrachten zulke hoge lonen uit te betalen. De schulden door de coronapandemie zijn immers vaak nog niet afgelost, waardoor zo’n lastenstijging al snel te riskant is. Volgens Huininga verandert dit snel. Met name de grotere hotelketens hebben al de eerste stap genomen door meer te betalen dan andere horecabedrijven.

Omzetberekeningen

Op het uitzendplatform Youbahn betaalt 95 procent van de bedrijven hun flexkrachten meer dan het minimumloon. Het bedrijf overtuigt ondernemers met kosten- en omzetberekeningen om dit te doen. Huininga geeft aan dat horecazaken een grote imagoschade krijgen als zij de deuren vaker sluiten of voortdurend onderbezet zijn. Als een klant voor de eerste keer voor een gesloten deur staat, hebben zij vaak nog begrip voor de situatie. Zodra dit vaker gebeurt, zullen de klanten naar de buren gaan en raakt het bedrijf hen voorgoed kwijt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.