Horecapersoneel overweegt om hun baan op te zeggen
Voor het onderzoek werden 10.500 werknemers in de horeca, zorg, retail en logistiek uit tien landen ondervraagd. De landen die meededen aan het onderzoek zijn: Verenigde Staten, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Finland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk en Nederland. In Nederland werden 1500 werknemers uit de vier branches ondervraagd.
Nadelen werk
In de bovengenoemde sectoren zijn onregelmatige werkuren gewoon. Veel werknemers weten ook dat dit te verwachten is in hun sector, maar overwegen toch om hun baan op te zeggen om die reden.
Naast onregelmatige werktijden breekt het de werknemers ook dat zij veel stress ervaren op hun werk. Daarnaast geeft 19 procent van de ondervraagden aan dat zij willen stoppen met hun baan vanwege het ontbreken van een loonsverhoging. Ook geeft 17 procent aan dat er weinig tot geen doorgroeimogelijkheden zijn.
Andere baan
De werknemers in de vier branches voelen zich al jaren ondergewaardeerd. De drempel om een nieuwe baan te zoeken is nu aanzienlijk lager door de krappe arbeidsmarkt. Zo’n 73 procent van de ondervraagden geeft aan overtuigd te zijn dat zij makkelijk een andere baan kunnen vinden.
Door: Nationale Horecagids