Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt
De meeste gasten in een restaurant hebben geen persoonlijk contact met de chef-kok die hun eten bereidt. In Almere bij Jalil Bekkour in zijn eigen keuken kan dit wel. Daar kunnen gasten live toekijken hoe de kok hun diner bereidt. Dit meldt Omroep Flevoland.

Bekkour liet zijn eigen restaurant achter om thuis te kunnen koken voor zijn gasten. Hij was het beu om werkweken van 90 uur te draaien. De chef-kok wilde weer plezier krijgen in het koken en creatief zijn. Hiervoor was het voor hem nodig om terug te gaan de basis.

De chef-kok werd geïnspireerd door een documentaire over de kok Anthony Bourdain. In de uitzending kookte Bourdain voor een klein groepje gasten. Bekkour werd enthousiast van dit idee en besloot het zelf ook te doen. Dat de gasten voortdurend op zijn vingers kijken, vindt de chef-kok geen probleem. Hij heeft de afgelopen twintig jaar in de horeca leerlingen gehad die dit ook moesten doen.

Wisselend menu

Bij Bekkour in zijn thuis-restaurant hangt het af van de natuur wat er op het menu staat. Gasten kunnen iedere twee tot drie weken kiezen uit iets anders. Voorheen was het slechts een kwestie van bellen en de ingrediënten ophalen. Tegenwoordig moet de chef-kok alles van tevoren plannen, omdat hij met micro-seizoenen werkt.

Alle ingrediënten komen van dichtbij, behalve de specerijen in de gerechten. Zo plukt hij eetbare bloemen uit zijn eigen tuin. Daarom moet de chef-kok nu een zaaischema maken en met lokale leveranciers communiceren wie wat heeft.

Hoewel deze aanpak in een zekere zin lastiger is om mee te werken, haalt Bekkour hier meer voldoening uit.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.