Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca staat te springen om personeel, maar ex-GGD'ers zijn veeleisend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca staat te springen om personeel, maar ex-GGD'ers zijn veeleisend
Nu de coronacrisis ver weg lijkt te zijn en de maatregelen massaal worden afgeschaft, gaat de GGD duizenden medewerkers ontslaan. Hoewel de oplossing voor het personeelstekort in de horeca hiermee voor de hand lijkt te liggen, schijnen ex-GGD’ers niet te springen om aan de slag te gaan in de horecabranche. Dit meldt Tubantia.

De GGD groeide de afgelopen twee jaar uit tot de grootste werkgever van Nederland. Om in een korte tijd veel werknemers aan te trekken, werden de arbeidskrachten met hoge lonen beloond. Nu de meeste vaccinaties zijn gezet en een PCR-test niet meer langer bij coronaklachten verplicht is, gaat de GGD massaal afschalen. Dit betekent dat er duizenden arbeidskrachten moeten zoeken naar een nieuwe baan.

De zoektocht zou in principe vlekkeloos moeten verlopen. Werkgevers staan te springen om nieuwe arbeidskrachten aan te nemen. Vooral de horeca kampt met een enorm personeelstekort. Zij zagen aan het begin van de crisis al veel werknemers vertrekken naar de GGD en willen deze groep graag weer terug. Toch blijkt dit niet zo makkelijk te zijn.

Veeleisend

De ex-GGD’ers blijken veeleisender dan ooit en willen graag hun uurloon van achttien euro terug. Dit vinden horecaondernemers onbetaalbaar. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft aan dat zulke tarieven uitgesloten zijn, vooral met de huidige problematiek rondom de stijgende prijzen. Om de arbeidskrachten achttien euro per uur te kunnen uitbetalen, zou een zaak ieder uur negentig koppen koffie van 2,50 moeten verkopen. Ook op rustige momenten. Dit kan niet uit, aldus KHN.

De horecaondernemers verwachten dat de werkzoekenden uiteindelijk hun eisen zullen bijstellen en de markt hierdoor weer aantrekt.

Door: Nationale Horecagids

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.