Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Supers verwachten niet nogmaals recordomzet met Pasen nu horeca open is

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Supermarkten doen weer goede zaken met de verkopen voor ontbijt, brunch en diner tijdens de paasdagen. Traditionele gerechten zoals stollen, gerookte zalm, gevulde eieren en gourmetschotels blijven erg populair. Vorig jaar Pasen werd een recordomzet behaald door de supers. Of dat dit jaar zal worden overtroffen is maar de vraag, want een jaar geleden waren restaurants vanwege de coronacrisis nog gesloten en moesten mensen dus thuis Pasen vieren.

Vorig jaar werd een omzet bij de paasverkoop door supers behaald van 970 miljoen euro. Retaildeskundige Paul Moers verwacht dat Nederlanders zichzelf deze Pasen wel extra zullen verwennen vanwege alle onrust door de oorlog in Oekraïne, en zo die zorgen even aan de kant te schuiven. Het is volgens hem niet waarschijnlijk dat de recordomzet van vorig jaar overtroffen zal worden, omdat de horeca weer is geopend en mensen dus ook naar restaurants gaan.

Albert Heijn laat weten dat Pasen dit jaar in het teken van lentekleuren staat. De grootste super van Nederland biedt een uitgebreid assortiment, waaronder regionale specialiteiten, maar ook bijvoorbeeld mini-tulbanden in opvallende kleuren, extra groot paashaas-brood en quiches. "Deze producten zijn echt populair, dat zien we al", aldus een woordvoerder van Albert Heijn.

Paasbrunch

Ook bij Jumbo is er een ruim paasassortiment, waaronder hartige minitaartjes met voorjaarssmaken als asperge en ham en ei, maar ook verse sappen, croissants en natuurlijk chocolade-paaseitjes. "Ook dit jaar zien we dat de paasbrunch nog altijd populair is", laat Jumbo weten. Lidl zegt dat gourmetten nog steeds erg in trek is bij mensen, net als de stollen in verschillende varianten en ambachtelijk gemaakt brood.

Traditioneel gaan veel mensen op tweede paasdag naar meubelboulevards en tuincentra. Vorig jaar moest dat vanwege corona op afspraak, maar dat is dit jaar niet meer nodig. Er wordt dan ook verwacht dat het druk zal worden in woonwinkels en tuincentra.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.