Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Openhouden horeca belangrijk bij nieuwe opleving corona’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bij de langetermijnaanpak van de coronapandemie legt het kabinet een belangrijke rol bij het maatschappelijk middenveld en bij burgers. Als aan hen gevraagd wordt wat zij daarbij belangrijk vinden, is dat het voorkomen dat operaties uitgesteld moeten worden. Gevolgd door sociaal-maatschappelijke, mentale en economische gezondheid. Voor het aanhouden van basis hygiënemaatregelen en het testen bij klachten is breed draagvlak. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met Populytics, meldt het RIVM. 

Onderzoekdeelnemers vinden het van groot belang dat operaties niet worden uitgesteld én dat de maatschappij open en toegankelijk is voor iedereen (ook voor mensen met een kwetsbare gezondheid). Mocht er weer een opleving van Covid-19 komen, dan vindt men het voorkomen dat de ic’s overbelast raken het belangrijkst, gevolgd door het tegengaan van leerachterstanden, het openhouden van sectoren zoals horeca en cultuur, en voorkomen van mentale gezondheidsproblemen.

Bereidheid tot preventieve maatregelen

Om een heropleving van Covid-19 te voorkomen, zijn veel mensen bereid in een rustige coronasituatie enkele basisadviezen aan te houden, zoals handen wassen, testen bij klachten en ventilatie. Dit blijkt ook uit de resultaten van aanvullend vragenlijstonderzoek: het percentage mensen dat zich test bij klachten is momenteel nog steeds hoog. Indien het virus weer oplaait in het najaar en dit tot hogere druk op de zorg zou leiden, zijn veel mensen voorstander van een boostercampagne, het stimuleren en gratis beschikbaar maken van zelftesten, en zoveel mogelijk thuiswerken. Daarbij geven zij aan graag te weten welke beleidsafwegingen worden gemaakt. Als dat begrijpelijk en voorspelbaar is, vergroot dat in sterke mate het draagvlak voor maatregelen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.