Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het land moet open, vindt Koninklijke Horeca Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Winkeliersverenigingen INretail en Raad Nederlandse Detailhandel (RND) willen dat het nieuwe kabinet het weer mogelijk maakt dat winkels opengaan. Nederland zou van de "pauzestand" moeten, meent INretail bijvoorbeeld. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herhaalt dat het land weer open moet en roept op Nederland "uit de sluimerstand" te halen.

INretail denkt dat "iedereen zijn leven terug wil". Dat is volgens een woordvoerder "heel goed mogelijk als iedereen zich aan de regels houdt". "We moeten naar een systeem waarbij winkels en de maatschappij kunnen blijven draaien." Dat systeem zou wat de zegsman betreft moeten bestaan uit een maximaal aantal bezoekers per vierkante meter winkel, wat zou kunnen verschillen al naar gelang de situatie rond corona. "Aan die knop moeten we gaan draaien. Daarover willen we in overleg met het ministerie van Economische Zaken."

Voorzitter Eus Peters van RND benadrukt het belang van winkels in het dagelijks leven. "De winkelstraat vormt het hart van een stad, dorp of wijk en winkelen zorgt voor sociale cohesie. We willen met het nieuwe kabinet aan de slag om daaraan te werken." Volgens Peters is het risico op een coronabesmetting in een winkel klein en daarom zouden winkels gewoon open kunnen. "Ik hoop dat het nieuwe kabinet dat ook ziet." Bovendien zouden winkels ook ruimere openingstijden moeten krijgen dan voor de harde lockdown. Daarmee moeten consumenten hun aankopen juist beter kunnen spreiden.

Horeca

Ook KHN vindt al langer da de horeca veilig open kan. Afgelopen week kwam de brancheorganisatie met een plan daarvoor en ook nu houdt de organisatie het kabinet voor: "kijk naar wat er wél kan". Verder zou het kabinet "het economische en sociaal-maatschappelijk belang van de horecasector" moeten meewegen in de beslissingen en niet alleen maar naar coronabesmettingen en ziekenhuisbezetting moeten kijken.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.