Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weer grote kerstdrukte rond bezorgmaaltijden door sluiting horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het loopt weer storm met de bestellingen van maaltijden en dinerboxen voor de kerstdagen, nu restaurants vanwege de coronamaatregelen opnieuw verplicht zijn gesloten. Alle inspanningen worden gedaan om de drukte het hoofd te bieden en bij verschillende sites voor maaltijdbezorging is het al niet meer mogelijk om nog diners te bestellen voor de kerst.

Mathijs Heijting, topman van het platform thuisuiteten.nl, spreekt van extreme drukte met duizenden orders die moeten worden verwerkt. Hij werkt samen met tientallen toprestaurants. Volgens Heijting moet dag en nacht worden doorgewerkt om alle gekoelde bestellingen te kunnen verwerken en die bij de mensen thuis te bezorgen. Er zijn ook afhaalmogelijkheden en maaltijden liggen in de schappen bij verschillende supermarkten van Albert Heijn. Het is niet meer mogelijk om nog bestellingen voor de kerst te doen. "Voor de restaurants is het alle zeilen bijzetten maar voor ons ook", aldus Heijting.

Jan Bartelsman, topman van Cooklikeachef.nl dat gerechten van de sterrenrestaurants De Librije, Parkheuvel, De Kromme Watergang en Aan de Poel thuis bezorgt, meldt eveneens dat het uitstekend loopt met de orders en dat alles voor de kerstdagen al is uitverkocht. Volgens hem gingen mensen na het nieuws van de gehele sluiting van de horeca massaal bestellingen bij zijn site plaatsen voor exclusieve gerechten en dure wijnen.

Maaltijdboxen

De landelijke tapasketen La Cubanita is eveneens actief met bezorging en afhaal voor de kerstdagen. "Iedereen is druk bezig. Net als vorig jaar gaat het weer hard met de maaltijdboxen. Het is daarom alle handjes aan dek, want we zijn hier niet op ingericht en extra personeel is niet te vinden. Dus iedereen wordt nu ingezet", zegt een woordvoerder van La Cubanita.

Hotel- en restaurantketen Van der Valk, die via meerdere vestigingen door het hele land maaltijden aanbiedt via bezorging of afhaal, laat weten dat er wisselend succes wordt behaald met die verkopen. Een zegsman van Van der Valk geeft aan dat de verkoop van maaltijden aan huis lang niet opweegt tegen de sluiting van de restaurants van het bedrijf die normaal met de kerstdagen goed bezocht worden.

Just Eat Takeaway zegt dat het voor Thuisbezorgd.nl vooral op tweede kerstdag druk is "omdat mensen dan vaak al twee dagen uitgebreid in de keuken hebben gestaan en bovendien graag op de bank een kerstfilm kijken en dus kiezen voor het gemak van bestellen". De maaltijdbezorger ziet dat er over het algemeen luxere maaltijden worden besteld voor de kerst want "mensen kiezen dan net even een voorgerecht of dessert erbij". Om de drukte aan te kunnen zet het bedrijf extra personeel in, niet alleen bezorgers, maar ook op de klantenservice en voor de IT, laat een woordvoerster weten.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.