Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo haal je het meeste uit jouw horeca apparatuur

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km

Deze koelapparatuur mag niet ontbreken in je eigen zaak

Open je een nieuw restaurant of knap je een bestaand restaurant op, dan dien je diverse horeca apparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan koelapparatuur zoals een horeca koelkast. Het aanschaffen van de juiste koelapparatuur draagt bij aan tot hoeverre jouw zaak een succes wordt, want jouw eten moet zo goed mogelijk gekoeld zijn. Wij vertellen je in dit artikel meer over koelapparatuur en welke soorten koelapparatuur er niet mogen ontbreken in jouw restaurant. Lees snel verder voor meer informatie over koelapparatuur. 
 

Meer ruimte met de juiste koelapparatuur

Met koelapparatuur heb je de juiste plek voor het bewaren van al je ingrediënten. Echter moet je hierbij wel nadenken over de vorm en capaciteit van de apparatuur voordat je koelapparatuur koopt. Kies voor koelapparatuur waar je al het voedsel wat jouw restaurant produceert in kunt bewaren en zorg ervoor dat dit bij de indeling van de keuken past. Ga voorafgaand aan het aanschaffen van koelapparatuur na hoeveel ruimte je hiervoor beschikbaar hebt in de keuken en bedenk daarna wat je zoal wilt opslaan in de keuken. Voor ieder restaurant is er wel geschikte koelapparatuur te vinden, wat betekent dat je de koelapparatuur voor jouw zaak snel gevonden hebt.
 

Soorten koelapparatuur

Je kunt diverse soorten koelapparatuur kiezen. Welke koelapparatuur je kiest, is geheel afhankelijk van wat voor soort restaurant je hebt en hoeveel je gekoeld wenst te hebben. Je kunt kiezen uit koeltemperatuur zoals:
  • De horeca koelkast: ook hierin zijn er diverse varianten, zoals een onderbouw koelkast, doorrijkoelkast, prep-koelkasten en inloopkoelers. Het kan zijn dat je een combinatie hiervan nodig hebt.
  • Horeca vriezers: ook een horeca vriezer is van groot belang. Deze kun je in diverse maten kopen. Koop een vriezer die precies bij jouw capaciteit voedsel past.
  • Drankdispensers: mocht je een fast food restaurant hebben, dan zijn zelfbedieningsautomaten onmisbaar. Voordat je een drankdispenser koopt, is het aan te raden je te bedenken hoeveel soorten frisdrank je wilt aanbieden en welke merken dit moeten zijn.
  • IJsblokjesmachine: ook ijsblokjes zijn essentieel voor restaurants en cafés. Zo kun je jouw gasten heerlijke koude drankjes serveren, die zeker hard zullen gaan tijdens de zomermaanden.
 
Je weet nu welke koelapparatuur er niet mag ontbreken in jouw restaurant. Ga op zoek naar de juiste koelapparatuur via het internet en schaf direct aan wat je nodig hebt.  
18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.