Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

#Horecacomeback: al je favoriete horecazaken zijn weer open!

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
We hebben het allemaal gemist: ons favoriete restaurant, terras en café gaat weer open. Geen opgestapelde stoelen en dichte deuren meer, want we mogen weer steeds vaker de deur uit, en strenge regels worden langzaamaan losgelaten. Alle reden dus om weer een bezoek te brengen aan je favoriete horecagelegenheid, en misschien heb je dit inmiddels alweer gedaan. Een goede ontwikkeling: we vieren de heropening van de horeca met de speciale hashtag #horecacomeback

Een lang jaar zonder horeca

Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. De 12 maanden waarin ons leven ingrijpend is veranderd. Op een kleine zomerse periode na, heeft de horeca het hele jaar last gehad van beperkingen. Geen bezoekers meer in het restaurant, geen vaste stamgasten meer in de kroeg en ook grote evenementen werden verboden. Iedereen die direct of indirect te maken heeft met de horeca, heeft de gevolgen van de COVID-19 pandemie aan den lijve ondervonden. Hoewel van een algehele heropening van de horeca nog geen sprake is, zijn de eerste stappen in de goede richting wel degelijk gezet. Fijn voor de horeca, en prettig voor haar bezoekers.

Wat mag er weer?

De laatste weken heeft het kabinet besloten tot steeds meer versoepelingen voor de horeca. We zitten in stap 4 van de versoepelingen, en daarbij horen de volgende richtlijnen: 

  • Vanaf 26 juni is 100% van de toegangscapaciteit weer toegestaan 
  • Openingstijden worden steeds verder uitgebreid
  • Sportkantines, bioscopen, casino’s en culturele instellingen zijn weer (beperkt) open
  • Het maximum aantal personen per tafel is komen te vervallen 
  • Restaurants: open met beperkingen, zoals vaccinatie- of testbewijs  
  • Beperkt entertainment (zoals het EK-voetbal) voor publiek 

Er mag steeds meer, en zolang deze ontwikkelingen zich blijven voortzetten, zal over de volle breedte van de horeca steeds meer mogelijk worden. Een welverdiende #horecacomeback is op zijn plaats. Voor horecaondernemers blijft het echter nog even aanpassen op de veranderende richtlijnen.

Hoe vier jij de heropening?   

De deuren van de horeca zijn weer geopend. Hoe vier jij dat? Duizenden mensen hebben alweer een terrasje bezocht, de reserveringen bij restaurants gingen door het dak en ook culturele instellingen hebben hun eerste gasten weer ontvangen. Grijp jij ook elke gelegenheid aan om je favoriete restaurant of terras te bezoeken? Laten we de horeca met zijn allen over de laatste drempel helpen, zodat we binnenkort weer zonder beperkingen alles kunnen doen. De heropening van de horeca mag gevierd worden.

#horecacomeback op de Nationale Horecagids 

Op de Nationale Horecagids zullen we je wekelijks op de hoogte blijven houden van nieuwe versoepelingen en de laatste ontwikkelingen binnen de horeca. Lees alles op één plek en volg het laatste nieuws op de voet. Tijd om weer te genieten in de horeca. Tijd voor #horecacomeback – Laat je stem horen!

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.