Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca 'heeft weer meer vertrouwen' na gesprek met Rutte

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft na een gesprek met premier Mark Rutte woensdagmiddag weer meer vertrouwen gekregen in een mogelijk extra financieel steunpakket en een slim plan hoe de horecasector stap voor stap op een veilige manier open kan. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen weten. "Het gesprek is goed verlopen. Er zijn in ieder geval geen deuren dichtgegaan", zegt hij.

In de loop van volgende week moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke extra steun voor de horeca en het plan. KHN heeft daarover dagelijks contact met het kabinet.

Meer perspectief 

Het gesprek, waar ook directeur Dirk Beljaarts bij aanwezig was, duurde ruim een uur. Volgens Willemsen heeft de branchevereniging goed kunnen duiden wat er voor de hele horecasector nodig is vanuit het kabinet, zoals het op korte termijn bieden van meer perspectief, zodat horecaondernemers weten waar ze aan toe zijn. "We moeten nu afwachten wat de uitkomsten zijn. Maar we merkten dat Rutte ervoor openstond. Nu is de vraag hoe dat zich in de komende dagen uit, maar de intentie is er sowieso."

Ongekend zware tijd

KHN noemde een afbouw van financiële steunmaatregelen voor de horeca na het aanscherpen van de coronamaatregelen eerder vandaag "absoluut onverantwoord". "De horecabranche verkeert in zwaar weer. Het water staat horecaondernemers aan de lippen: de vaste lasten lopen door, terwijl er geen tot nauwelijks inkomsten zijn en er is (nog steeds) geen perspectief", schreef KHN in een verklaring.

Rutte noemt de coronacrisis "een ongekend zware tijd voor horecaondernemers". Hij hoopt dat de horeca snel weer open kan, maar "daarvoor moeten we eerst het virus verder onder controle krijgen". De premier dankt de sector voor de "ongeëvenaarde veerkracht" die kroegbazen en eigenaren van restaurants hebben laten zien. "Keer op keer passen zij zich razendsnel aan en bereiden zij zich voor op de nieuwe situatie, ook nu weer. "

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.