Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Gedeeltelijke lockdown komt hard aan bij ondernemers, nekslag voor horeca'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het is onvermijdelijk dat het kabinet extra maatregelen neemt om het aantal coronabesmettingen terug te dringen, maar die komen wel hard aan, vooral in sectoren die telkens opnieuw de klappen krijgen. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet dinsdagavond bekendmaakte.

De organisaties wijzen erop dat de gedeeltelijke lockdown onder meer de horeca, de evenementenbranche, cultuur, reisbranche, detailhandel, transport en toeleverende bedrijven hard raakt. Ze stellen dat de testcapaciteit voor coronabesmettingen omhoog moet en dat een betere handhaving van de gedragsregels nodig is.

Time-out- en stopregeling 

VNO-NCW en MKB benadrukken dat veel sectoren alleen met extra ondersteuning door de zware tijden kunnen worden geholpen. Daarom is het volgens de ondernemersorganisaties essentieel dat er snel een time-out- en stopregeling komt voor ondernemers om zonder schulden (tijdelijk) te kunnen stoppen. Ook ondernemers die ten onrechte al acht maanden buiten de boot vallen bij de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) moeten alsnog snel van die regeling gebruik kunnen maken.

'Nekslag voor horeca'

Ondernemend Nederland (ONL) stelt dat de nieuwe coronamaatregelen een harde klap zijn voor het bedrijfsleven. "Ik begrijp de keuze van het kabinet voor extra maatregelen, maar dit is een nekslag voor sectoren als de reisbranche, horeca en de evenementenbranche", aldus ONL-voorzitter Hans Biesheuvel. "Ondernemers hebben niet alleen zorgen over hun eigen zaak, maar ook over de werknemers die in het bedrijf werken, de klanten waaraan ze niet kunnen leveren en de leveranciers die ze moeten betalen.

ONL pleit daarom voor het onverkort doorzetten van de huidige steunmaatregelen, sectorspecifieke steun en een heldere routekaart als perspectief voor ondernemers.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.