Zuid-Tirol: regio met de meeste Michelinsterren
BOZEN - De Michelinsterren zijn weer uitgereikt. En ook dit jaar heeft de Italiaanse regio Zuid-Tirol weer Michelinsterren binnen gesleept. Zuid-Tirol heeft nu zeventien sterrenrestaurants en twinitg sterren in totaal. Dit maakt Zuid-Tirol de provincie met de meeste sterren in Italië.
Gastronomische status van Zuid-Tirol blijft groeien
De Guide Michelin Italia heeft Zuid-Tirol beloont met twintig sterren, dat zijn er weer twee meer dan vorig jaar en maakt Zuid-Tirol de provincie met de meeste sterrenrestaurants in Italië.
Aan de top staan de tweesterrenrestaurants St. Hubertus van Norbert Niederkofler in San Cassiano/Sankt Kassian, Die Trenkerstube van Gerhard Wieser in Tirolo/Dorf Tirol en Jasmin van chef Martin Obermarzoner in Chiusa/Klausen bij Bressanone/Brixen.
Zoals alle Italianen nemen de Zuid-Tirolers hun eten heel serieus. De unieke mengvorm van Italiaanse, Tiroolse en Ladinische culturele invloeden vind je terug in het grote aantal smaken en smaakcombinaties in hun keuken.
Nieuwe sterrenrestaurants in Zuid-Tirol
Dit jaar kunnen er ook drie nieuwe restaurants toegevoegd worden aan het lijstje van sterrenrestaurants. Degene die dit jaar één ster gekregen hebben zijn La Siriola van Fabio Cucchelli in San Cassiano/Sankt Kassian, Johannes Stube van Markus Baumgartner in Nova Levante/Welschnofen en Grand Hotel Alpenroyal van Felice Lo Basso in Selva Val Gardena/Wolkenstein.
Naast de topgerechten die geserveerd worden in de restaurants wordt de keuken ook ondersteund door de levendige lokale wijncultuur die topwijnen voortbrengt. In Zuid-Tirol, een van de oudste wijnbouwgebieden van Europa, worden op bijna 5000 hectare meer dan twintig druivensoorten geteeld.
Zuid-Tirol kent drie inheemse druivensoorten: Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch. 25 wijnen in de regio hebben de ‘Tre Bicchieri' (drie glazen), een prestigieus wijnkeurmerk dat toegekend wordt door de wijngids ‘I Vini d'Italia 2012', samengesteld door Gambero Rosso en Slow Food.
© Nationale Horecagids