Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Strandpaviljoenprijzen uitgereikt: Dok 14 in Cadzand is de beste

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Gisteren zijn in Zandvoort de jaarlijkse strandpaviljoenprijzen uitgereikt. De prijs voor Beste Strandpaviljoen 2019 ging naar Dok 14 uit Cadzand: “De inspecteurs kwamen unaniem enthousiast terug van hun mystery visits van Dok 14”, zo liet de jury gisteren weten. Dat meldt Strandverkiezingen.nl.
Dok 14 uit Cadzand is geen nieuwkomer in de top van het klassement: het strandpaviljoen draait al jarenlang bovenin mee, en heeft zich ieder jaar weten te verbeteren, zo stelt de jury, die mooie woorden heeft voor het Zeeuws-Vlaamse paviljoen:  “De prijs en kwaliteit van het eten zijn uitstekend, de inrichting en architectuur zijn van hoge kwaliteit en de bediening is vlot, ongehaast, efficiënt en persoonlijk, zelfs tijdens topdrukte. Dat maakt Dok 14 voor ons een meer dan terechte winnaar.”
 

Duurzaamste, beste nieuwkomer, en schoonste strand

 
Naast het beste strandpaviljoen werden er ook prijzen uitgereikt in de categorieën Beste Nieuwkomer en het Meest Duurzame paviljoen van het jaar. Respectievelijk zijn dat Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee, en Pier 7 in Vlissingen. Ook werd bekend gemaakt wat het schoonste strand van Nederland is: het Banjaardstrand op Noord-Beveland (Zeeland). Alles aan dit strand is goed volgens de inspectie, van parkeerplaats tot het nabijgelegen paviljoen De Banjaard.  Tot slot was er dit jaar eenmalig de prijs voor het Paviljoen van de Toekomst. Deze werd toekend aan Buro Lubbers uit Vught voor haar “grensverleggende en visionaire design”.
 
Voor alle uitslagen, ook per provincie, zie de website van Strandverkiezingen
 
Door: ANP
18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.