Chefkok Erik Jager winnaar van Medical Cooking Challenge
WAGENINGEN - Ga er maar aan staan: Wat kook je voor iemand die is getroffen door een ziekte? Ingrediënten die botbreuken helpen helen, bij slikproblemen of hypoallergeen eten bij ADHD? Medical Cooking brengt kookkunst, voedingsleer en medische wetenschappen bij elkaar!
Op basis van 50 concrete problemen van patiënten en cliënten werden de grenzen verkend van de ideale medisch verantwoorde maaltijd. Daarbij staan beleving, culinair excelleren en medisch wetenschappelijke onderbouwing centraal.
De eerste Medical Cooking Challenge ter wereld vond plaats op het Food4You festival in Wageningen. De drie finalisten (Erik Jager – Chefkok/leermeester Rue de la Gare Emmen, Jelle Ferweda – Hoofd Voeding St Maartenskliniek Nijmegen en Els Janssen Steenberg – hobby kok) streden om de eer en een mooie hoofdprijs: een culinaire trip naar Londen.
De jury, bestaande koos unaniem Erik Jager als winnaar met de volgende motivatie: “Erik weet met de moeilijke opdracht “slikproblemen” bijzonder creatief, gedurfd en stijlvol om te gaan, zo is het gerecht een plaatje om te zien, zeer smakelijk gepresenteerd, en ook toepasbaar in grotere productiecharges. Het gerecht is toepasbaar in ziekenhuizen, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in restaurants.”
© Nationale Horecagids