Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede
Het kostte de ondernemer bijna tien jaar om zijn twee ondernemingen, waaronder hotel, in te richten. Maar dan heb je ook wat. Niet alles, want het hotel mist één belangrijk ding: personeel. Gelukkig is het hotel in Enschede daarop ingesteld, meldt de Ondernemer.

Harald Droste wilde bijna tien jaar geleden beginnen met de verbouwing van zijn ondernemingen in Enschede. Nu zijn ze klaar: café Coberno opende haar deuren al in december. Deze maand opende ook zijn hotel Moloko in het gebouw. Het hotel heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, waarvan 800 vierkante meter aan hotel. Wel staan de twee horecazaken los van elkaar.

Urban hotel

Het hotel is gelegen in de Melkhal in Enschede. In 2013 werd de vleugel waar nu Moloko zit door een brand in de as gelegd. Daarom is het gebouw daarna compleet van de grond opnieuw opgebouwd. Nu telt het hotel 26 kamers met een urban uitstraling.

Wat maakt het hotel ‘urban’? Dat zie je direct als je het hotel binnenstapt: de grijze, betonnen muren geven een onbewerkt gevoel aan het hotel en hierdoor krijgt het een industrieel aangezicht. Dit sluit goed aan bij de uitstraling van de Melkhal.

De hotelkamers zijn aangekleed met houten accenten, rosékleurige lampen en witte tegels in de badkamer. Een hotelkamer met een tweepersoonsbed is te boeken vanaf 90 euro. Voor een vierpersoonskamer betaal je 144 euro per nacht.

Internationale gasten

Het hotel is volgens Droste vanaf de opening al volgeboekt. De ondernemer zegt tegen de Ondernemer dat zij de eerste dag zelfs lakens tekort kwamen.

Moloko trekt bezoekers van over de hele wereld. Er komen mensen vanuit alle hoeken van de wereld: Amerika, Zweden, Tunesië en China noemt Droste op. Droste is erg verbaasd dat het hotel zo veel internationale gasten trekt.

Niet iedereen is blij met de digitalisering van het hotel. Sommige gasten staan mopperend of klagend voor de deur als ze niet weten hoe de digitale toegang werkt. Dat kan je gasten kosten. “Daarom zijn we nu bezig met een uitlegvideo waarin wordt verteld hoe mensen het hotel binnenkomen”, vertelt Droste.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.