Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Medewerkers Amsterdams hotel krijgen mentale zorg: ‘Ademwerk, yoga en retraites’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Medewerkers Amsterdams hotel krijgen mentale zorg: ‘Ademwerk, yoga en retraites’
Vanaf nu kunnen alle medewerkers van het DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station toegang krijgen tot externe en anonieme hulp op mentaal vlak. Zo kunnen de medewerkers masterclasses volgen, coaching krijgen of meedoen aan yoga. Dit meldt Entree Magazine.

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station is een samenwerking aangegaan met OOPKOP (Afrikaans voor ‘Open Mind’). Voor de medewerkers van het hotel betekent dit dat zij de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan verschillende programma’s of het gebruik van tools om de mentale weerbaarheid en vitaliteit te vergroten.

Laagdrempelige ondersteuning

De general manager van het hotel, Floris Licht, zegt over de samenwerking: “We vinden dat we als werkgever iets extra’s moeten en kunnen doen om medewerkers aan ons te binden. De tijd van simpelweg een arbeidsovereenkomst tekenen en dan aan de slag is echt over. Verder is het voor ons belangrijk om preventief te investeren in mentale gezondheid. Dit draagt bij aan meer productiviteit, minder burn-outs en minder verloop. Dankzij deze samenwerking kunnen we ons team nu op een laagdrempelige manier ondersteuning op verschillende gebieden geven.”

Dertig minuten anoniem sparren

Een voorbeeld van de zorgverlening voor de medewerkers is dat zij voor een half uur anoniem kunnen sparren met een externe coach. Ze kunnen het dan hebben over onderwerpen op de werkvloer waar zij tegenaan lopen. Het kan ook gaan over aspecten uit hun privéleven. Daarbij kunnen de werknemers zelf de coach kiezen in een online omgeving waar de opties en planning te vinden zijn. Medeoprichter van OOPKOP, Derk van Haastert, vertelt: “Dit wordt al veelvuldig gedaan door de werknemers van het hotel.”

“In de hotellerie heerst zeker sinds de snelle terugkeer van het toerisme na corona vaak een hoge werkdruk wat bij sommige medewerkers stress kan opleveren. Mede onder jongere werknemers en millennials heerst er vaak nog extra druk vanuit hun privéomgeving wat in sommige gevallen kan resulteren in mentale problemen”. Daarom kunnen medewerkers onder andere kiezen uit coaching, psychologen, ademwerk, mindfulness, persoonlijkheidstesten, meditatie, slaap support, retraites en yoga.

Door: Nationale Horecagids

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.

29 oktober '24 ( 8:30)

Ouders ontvoerde prematuur baby in hotel Amsterdam aangehouden

De ouders van de ontvoerde premature Franse baby Santiago zijn aangehouden in een hotel in centrum van Amsterdam, meldt de politie. "De baby verblijft momenteel in een ziekenhuis om de zorg te krijgen die hij nodig heeft", aldus een politiewoordvoerder.

22 oktober '24 ( 8:32)

Overleden personen aangetroffen in hotel Wassenaar

Dinsdagochtend vroeg zijn in een hotel aan de Katwijkseweg in Wassenaar twee overleden personen gevonden onder verdachte omstandigheden. De hulpdiensten zijn aanwezig en de politie onderzoekt wat er gebeurd is. Daarbij wordt rekening gehouden met alle scenario's, zegt een woordvoerster. Het kan bijvoorbeeld gaan om een misdrijf, maar ook om een suïcide of een ongeluk.

26 juni '24 (10:22)

Horeca staat minder uitbundige tijden te wachten, aldus ING

De vooruitzichten voor de horeca voor zowel dit jaar als 2025 zijn minder uitbundig dan de voorgaande drie jaren, voorspelt ING in een sectorrapport. De kenners van de bank verwijzen daarbij naar de aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca.