Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ongedierte houdt zich schuil in hotelkamers tot er weer een bloedmaaltijd is

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ongedierte houdt zich schuil in hotelkamers tot er weer een bloedmaaltijd is
Een klein diertje van circa 5 mm lang verstopt zich in hotelkamers en wacht rustig af tot er een bloedmaaltijd langs komt. Het gaat om bedwantsen. Deze parasiteren op mensen en kunnen tot een jaar zonder hun ‘maaltijd’. Dit meldt Hospitality Management.

Het is niet makkelijk om bedwantsen te vinden. De beestjes verstoppen zich in de naden van matrassen, in stopcontacten of achter het hoofdbord van een hotelbed. Pas als er een ‘maaltijd’ in de buurt is, zoals een hotelgast, komen zij weer tevoorschijn.

Hoe komen ze binnen?

De meest voorkomende manier waarop bedwantsen in onze omgeving binnendringen is door onszelf. Mensen zijn reislustig en gaan geregeld op pad. Zonder te weten worden bedwantsen door middel van onze koffers of kleding meegenomen. Overigens kunnen de beestjes ook door vintage meubels onze leefomgeving binnendringen.

Voorkomen van bedwantsen

Voor hotelpersoneel is het belangrijk om getraind te worden om de beestjes te herkennen. Hoe eerder de bedwantsen worden ontdekt, hoe beter. Het is daarom belangrijk om de controle tot een dagelijks onderdeel van de schoonmaak te maken.

Daarnaast is het aan te raden om een duidelijke procedure te hebben voor medewerkers zodat zij weten wat zij moeten doen als gasten klachten hebben over de beestjes.

Herkennen van de beestjes

Het belangrijkste signaal dat er bedwantsen in een hotelkamer zijn, is dat er bloedvlekjes op de lakens en het beddengoed zitten.

Als een hotelgast gebeten is door een bedwants, dan lijkt de bult op een muggenbult. Waar een bedwants zich echter mee onderscheid, is dat het beestje vaker bijt. Hierdoor ontstaan er meerdere bultjes die dichtbij elkaar liggen, bijvoorbeeld drie stuks.

Bedwantsen geven een misselijkmakende zoete geur af als de plaag groter wordt.

Wat doen bij een bedwants?

Zodra het beestje ontdekt is, is het belangrijk om niets uit de besmette kamer te halen. Hierdoor neemt de kans toe dat de bedwants zich verplaatst naar een andere kamer.

Wat je wel moet doen, is zo snel mogelijk contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.