Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanaf april eerst Hard Rock Hotel van Nederland in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
In Amsterdam wordt in april de eerste Hard Rock Hotel-vestiging van Nederland genomen. De van oorsprong Amerikaanse hotelketen neemt dan heel toepasselijk zijn intrek in het American Hotel Amsterdam aan het Leidseplein, dat momenteel grondig wordt verbouwd, en daarna verder zal gaan onder de nieuwe naam. Dit meldt Zakenreis.nl en Hospitality Management.
Het beroemde hotelgebouw aan het Leidseplein is en blijft eigendom van Eden Hotels. Het management zal wel een overstap maken, en straks in dienst zijn van Hard Rock International, dat sinds 2007 weer in handen is van de Seminole: een inheems Amerikaans volk dat zijn thuis heeft in Florida en Oklahoma, en dat opereert als een bedrijf.
 

Een nieuw hotel in een oud jasje

 
Het huidige hotelgebouw, geheel opgetrokken in Art Nouveau-stijl, dateert uit 1902. In 1929 en 1954 werd het American Hotel uitgebreid. Het gebouw, waar ook het beroemde Café Americain in huist, is een icoon in Amsterdam. Dat zal niet veranderen wanneer het Hard Rock Hotel Amsterdam American, zoals het voluit gaat heten, er zijn intrek neemt. Van binnen zal er wel aardig wat veranderen. De 173 kamers en suites waren in 2019 al onder handen genomen, nu zijn ook de lobby, receptie, vergaderzalen, fitness ruimte en hotelbar aan de beurt. Café Americain blijft onaangetast. 
 

Hard Rock International

 
Filialen van Hard Rock International zijn in 75 landen te vinden, verspreid over 259 locaties. Het betreft niet alleen hotels, maar ook casino's en de beroemde Hard Rock Cafes. Van die laatste is al wel een vestiging in Amsterdam; het won in 2016 zelfs nog de Hard Rock Cafe of the Year Award. Bij alle Hard Rock-vestigingen staat muziek centraal, en worden er veel objecten getoond die verwant zijn aan grote namen uit de muziekindustrie. Ook in het nieuwe hotel in Amsterdam zal straks een zorgvuldig gecureerde collectie aan muziekmemorabilia te zien zijn.
 
Gedurende de verbouwing blijven hotel en café gewoon geopend. Meer informatie over de komst van Hard Rock naar het Leidseplein is te vinden via de website van American Hotel Amsterdam.
 
Door: Nationale Horecagids
17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.

29 oktober '24 ( 8:30)

Ouders ontvoerde prematuur baby in hotel Amsterdam aangehouden

De ouders van de ontvoerde premature Franse baby Santiago zijn aangehouden in een hotel in centrum van Amsterdam, meldt de politie. "De baby verblijft momenteel in een ziekenhuis om de zorg te krijgen die hij nodig heeft", aldus een politiewoordvoerder.

22 oktober '24 ( 8:32)

Overleden personen aangetroffen in hotel Wassenaar

Dinsdagochtend vroeg zijn in een hotel aan de Katwijkseweg in Wassenaar twee overleden personen gevonden onder verdachte omstandigheden. De hulpdiensten zijn aanwezig en de politie onderzoekt wat er gebeurd is. Daarbij wordt rekening gehouden met alle scenario's, zegt een woordvoerster. Het kan bijvoorbeeld gaan om een misdrijf, maar ook om een suïcide of een ongeluk.

26 juni '24 (10:22)

Horeca staat minder uitbundige tijden te wachten, aldus ING

De vooruitzichten voor de horeca voor zowel dit jaar als 2025 zijn minder uitbundig dan de voorgaande drie jaren, voorspelt ING in een sectorrapport. De kenners van de bank verwijzen daarbij naar de aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca.