Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groeiformule Greenrebel heeft ambities: ‘100 filialen binnen vijf jaar’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Groeiformule Greenrebel heeft ambities: ‘100 filialen binnen vijf jaar’
Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg zijn de ondernemers achter Greenrebel, wat zij een jaar geleden in het leven riepen. De zaak moet een groene revolutie ontketenen en mensen bewuste keuzes laten maken. Het comfort food-restaurant heeft daarin grootse ambities. Binnen vijf jaar willen zij honderd filialen open hebben, meldt Entree Magazine.

Het ondernemersduo opende vorig jaar de eerste locatie in Den Haag aan de Stationsweg. Het pand is aangekleed met groene kleuren en tweedehands meubilair. Het biedt ruimte voor 45 gasten binnen en 35 buiten. Naast eten op locatie kunnen klanten ook eten afhalen of thuis laten bezorgen.

Deze locatie loopt nu goed en daarom vinden de ondernemers het tijd om Greenrebel uit te breiden. Jansen vertelt tegen Entree dat het zijn droom is om binnen vijf jaar honderd filialen te openen. Jansen en Van Tilburg zijn nu op zoek naar een zakenpartner waarmee zij groter kunnen worden en willen dit vooral doen door middel van franchisers.

Positieve impact op wereld

Het doel van Greenrebel is om de visie van Jansen naar buiten te brengen: het maken van een positieve impact op de wereld. Daarover zegt hij dat je in Greenrebel gezonde en plantaardige fastfood kunt eten. “Fastfood staat voor veel mensen dichtbij, waardoor het makkelijker is om voor een plantaardige optie te gaan.” Hij voegt toe dat hij mensen niet wil overhalen over veganistisch te worden, maar wil mensen helpen om betere keuzes te maken.

Menu Greenrebel

Op de kaart in het café-restaurant staan gerechten die zijn ontwikkeld in samenwerking met chef-kok Tom Stoker. Hij heeft in Zuid-Afrika gewerkt en ervaring opgedaan in de cateringwereld. Nu maakt hij gerechten voor Greenrebel. Die variëren enorm, van wraps met rendang van kool tot salades, soepen en smoothies. In het restaurant zijn geen vleesvervangers aanwezig. Daarnaast zijn alle gerechten met duurzame en lokale producten gemaakt.

Door: Nationale Horecagids

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.

01 augustus '24 (10:03)

Flinke brand gewoed bij snackbar; politie vermoedt brandstichting

Bij een snackbar in Amsterdam-Zuid heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. De politie meldt donderdagochtend dat er een vermoeden is van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar een paar mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

19 juni '24 ( 6:49)

Reclame Code Commissie fluit McDonald's terug over frietjes

McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes niets anders bevatten dan aardappel en zout. Dat deed de fastfoodketen in een paginagrote krantenadvertentie in maart. Voedselwaakhond Foodwatch won hierover een zaak bij de Reclame Code Commissie.

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.