Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Deze snackbarhouder zamelde duizenden euro’s in voor de aardbevingsslachtoffers
Al meer dan zes jaar runt Harun Özcan een cafetaria in het kleine Brabantse dorpje Gassel. Ook hij voelt, net zoals veel cafetariahouders, de stijgende energieprijzen en de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Toch wilde de ondernemer wat doen voor de getroffenen landgenoten van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dat meldt de Ondernemer.

Hij zegt dat het verschrikkelijk is wat er is gebeurd en schrikt van de beelden op televisie. “Eigenlijk wil je er naartoe om de mensen te helpen”, zegt de uitbater uit Gassel. Hij is zelf als jongen van drie jaar oud naar Nederland gekomen. Özcan geeft aan dat hij zelf geen familie heeft wonen in het gebied, maar hij nog steeds niet kan bevatten wat er allemaal is gebeurd.

Familie klanten getroffen

Bij Özcan komt wel eens een jongen helpen in de pizzeria-cafetaria. Hij vertelde dat hij een tante en nicht is verloren door de aardbevingen. Door dit verhaal besloot Özcan om een actie te starten voor de mensen uit het rampgebied: de omzet van de vijf dagen rondom carnaval wordt geschonken aan de slachtoffers.

Mensen in Gassel hoorden van de actie. Daardoor werd het drukker dan normaal in zijn zaak, stelt de ondernemer. Hij geeft aan dat hij normaal zo’n dertig gasten heeft op een avond en er nu ongeveer honderd heeft.

Naast gasten kwamen er ook mensen speciaal langs om geld te doneren, zo vertelt Özcan. Hij vindt het ‘geweldig’ om dit te zien. Hij bedankt daarnaast zijn vrouw en kinderen die hem hebben bijgestaan in de drukke dagen.

5.000 euro

Uiteindelijk heeft de actie van de cafetariahouder meer dan 5.000 euro opgeleverd. Hij zegt dat dit goed gebruikt gaat worden. Hij kent ondernemers uit Nijmegen die familie hebben verloren. “Veel mensen in het getroffen gebied hebben niks meer. Geen jas, geen eten, niks, als dat ziet, dan voel je jezelf heen klein.”

Het maakt hem dan ook niks uit dat hij omzet mist in februari. Ondanks dat hij tijdens deze dure periode op elke euro moet letten: “We moeten er voor elkaar zijn. dan heb ik het zelf maar drie, vier maanden wat moeilijker.”

Door: Nationale Horecagids

13 januari '25 ( 8:36)

Fastfoodzaken onder druk door zuinige consument, blijkt uit onderzoek

Goedkopere alternatieven voor buitenshuis eten, zoals bij een fastfoodzaak of eten laten bezorgen, worden harder geraakt door consumenten die minder geld uitgeven dan duurdere horeca-opties. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat benadrukt dat eetzaken voor een snelle hap doorgaans juist profiteren van consumenten die het zuiniger aan doen.

31 december '24 ( 8:50)

Variaties van oliebol in trek, maar traditionele oliebol nog altijd populairst

Deze dagen gaan er weer tienduizenden oliebollen over de toonbank, zowel bij bakkers als in kramen, komt naar voren uit een rondgang van het ANP. De voorkeur gaat dit jaar ook uit naar variaties op de oliebol, zoals de Dubaibol. Maar de traditionele oliebol, met of zonder krenten, lijkt nog altijd het populairst.

24 december '24 (10:20)

McDonald's breidt uit, maar stuit op verzet van bewoners

McDonald's wil uitbreiden naar dorpen en provinciale wegen, maar bewoners en gemeenten zien dat niet altijd zitten. Het fastfoodconcern stuit op verzet in onder andere Rheden, Deurne en Zutphen. Dit meldt NOS.

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.

01 augustus '24 (10:03)

Flinke brand gewoed bij snackbar; politie vermoedt brandstichting

Bij een snackbar in Amsterdam-Zuid heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. De politie meldt donderdagochtend dat er een vermoeden is van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar een paar mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

19 juni '24 ( 6:49)

Reclame Code Commissie fluit McDonald's terug over frietjes

McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes niets anders bevatten dan aardappel en zout. Dat deed de fastfoodketen in een paginagrote krantenadvertentie in maart. Voedselwaakhond Foodwatch won hierover een zaak bij de Reclame Code Commissie.

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.