Verkoop van wereldberoemde cafetaria in Groningen blijft uit
Ondernemers Dineke en Auke Koning kunnen de zaak niet meer openhouden wegens een tekort aan personeel, maar de 77 jaar oude plek verkopen lukt ook niet. De eigenaren zijn al drie jaar op zoek naar personeel. En natuurlijk nemen ze hier en daar iemand aan, maar personeel gaat ook snel weer weg. De vrijdagmiddagspits blijkt voor velen de druppel.
Onzekerheid huidig economisch klimaat
Inmiddels zijn er tien potentiële verkopers aan de deur geweest, maar niemand durfde het aan. ”Onzekerheid over de oorlog, de gasprijzen en vergeet de olie en de ossewit niet, spelen een grote rol. Onze eigen zoon durft het ook niet aan.” Dineke en Auke gaan het pand nu in eigen beheer houden en proberen alleen de zaak te verkopen. Dat betekent dat een nieuwe eigenaar alleen huur en inventaris hoeft te betalen. Over klandizie hoeft diegene zich geen zorgen te maken. Het was er altijd al druk, maar na nieuwsberichten over de verkoop, komen er nog meer mensen langs om de eierbal te proberen.
Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky