Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Morgen opent SushiPoint in Groningen de 37e vestiging

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Morgen opent SushiPoint in Groningen de 37e vestiging
De afgelopen jaren groeide SushiPoint minder hard dan in de jaren voor corona. Dit jaar maakt de bezorg- en afhaalketen een inhaalslag en komen er zeven nieuwe vestigingen bij. Donderdag 5 mei opent SushiPoint zijn 37ste vestiging in Groningen.

De komende maanden volgen nog nieuwe vestigingen in onder meer Oosterhout (Noord-Brabant), Deventer en Lelystad. SushiPoint bestaat ruim twaalf jaar en groeide de afgelopen jaren gemiddeld met vijf nieuwe vestigingen per jaar.

Coronapandemie

Tijdens de coronapandemie nam de keten gas terug. ,,We hadden het als afhaal- en bezorgrestaurant drukker dan ooit in coronatijd, maar daardoor nam ook de druk op ons personeel toe. We hebben toen al onze energie in het behouden van de goede service gestoken en minder in de uitbreiding van het aantal vestigingen”, legt eigenaar Hajo Bertrand van SushiPoint uit. ,,Daarom zijn we nu alles aan het inhalen en openen we dit jaar zeven nieuwe vestigingen.”

Groningen

In Groningen zat nog geen SushiPoint. Dat kwam niet door de stad zelf, maar door de afstand tot andere vestigingen. De meest noordelijke SushiPoint tot nu toe zat in Zwolle. ,,We trainen onze mensen in onze bestaande vestigingen en de afstand van Groningen naar Zwolle of Nijmegen was voor hen tot nu toe te groot. Daar lag het aan. Niet aan de stad zelf. Groningen is een fantastische, gezellige stad, waar heel veel te doen is. Ons bouwteam is er heel erg enthousiast over”, zegt Bertrand.

De Groningense vestiging zit aan de Nieuwe Ebbingestraat 50 en wordt donderdagavond 5 mei van 18.00 tot 21.00 uur feestelijk geopend voor personeel, collega’s, plaatselijke ondernemers en genodigden. Vanaf vrijdag 6 mei is de sushi-zaak geopend voor afhaal- en bezorging.

Oprichting SushiPoint

Bertrand richtte SushiPoint ruim twaalf jaar geleden zelf op in Hilversum. Hij begon met één scooter, één bezorger en één sushi-chef in de keuken en nam zelf de bestellingen aan. Het aantal bestellingen groeide snel en na een jaar opende hij een tweede vestiging in Zeist. Daarna breidde de keten verder uit in heel Nederland. Inmiddels zijn er 36 SushiPoints waar ruim 1500 mensen werken. Daarvan zijn 26 zaken in handen van franchisenemers. In Groningen wordt Ap Oostveen de nieuwe franchisenemer. Hij draaide de afgelopen maanden als shopmanager mee in de vestiging in Nijmegen en wilde dolgraag een nieuwe vestiging openen in de noordelijke studentenstad.

Sinds het begin volgt het bedrijf het credo ‘SushiPoint makes you happy’. Dat geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor bezorgers, keukenmedewerkers en ander personeel. Zo helpt de keten zijn Aziatische personeel met taalcursussen en geld overmaken naar het thuisfront. Ook zorgen Bertrand en zijn team voor prettige werkomstandigheden, zodat werknemers het naar hun zin hebben.

Beste Nationale Keten

SushiPoint krijgt veel reviews die het goed in de gaten houdt. Bij een slechte review neemt het meteen contact op met de klant om te kijken wat er verbeterd kan worden. Die klantgerichte werkwijze leverde de keten begin dit jaar de prijs voor ‘Beste Nationale Keten’ op onder klanten van Thuisbezorgd.nl. Daarbij stemden ruim 50.000 mensen op hun favoriete restaurant. ,,Dit is een publieksprijs. Als je elke dag bezig bent met kwaliteitsverbetering en je wordt op deze wijze beloond, dan maakt je dat heel blij”, aldus Bertrand. Zijn medecompagnon Guido Ouderdorp verliet drie jaar geleden het bedrijf, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest. Als bouwcoördinator heeft hij de verbouwing en opening in Groningen begeleid.

Door: SushiPoint

13 januari '25 ( 8:36)

Fastfoodzaken onder druk door zuinige consument, blijkt uit onderzoek

Goedkopere alternatieven voor buitenshuis eten, zoals bij een fastfoodzaak of eten laten bezorgen, worden harder geraakt door consumenten die minder geld uitgeven dan duurdere horeca-opties. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat benadrukt dat eetzaken voor een snelle hap doorgaans juist profiteren van consumenten die het zuiniger aan doen.

31 december '24 ( 8:50)

Variaties van oliebol in trek, maar traditionele oliebol nog altijd populairst

Deze dagen gaan er weer tienduizenden oliebollen over de toonbank, zowel bij bakkers als in kramen, komt naar voren uit een rondgang van het ANP. De voorkeur gaat dit jaar ook uit naar variaties op de oliebol, zoals de Dubaibol. Maar de traditionele oliebol, met of zonder krenten, lijkt nog altijd het populairst.

24 december '24 (10:20)

McDonald's breidt uit, maar stuit op verzet van bewoners

McDonald's wil uitbreiden naar dorpen en provinciale wegen, maar bewoners en gemeenten zien dat niet altijd zitten. Het fastfoodconcern stuit op verzet in onder andere Rheden, Deurne en Zutphen. Dit meldt NOS.

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.

01 augustus '24 (10:03)

Flinke brand gewoed bij snackbar; politie vermoedt brandstichting

Bij een snackbar in Amsterdam-Zuid heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. De politie meldt donderdagochtend dat er een vermoeden is van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar een paar mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

19 juni '24 ( 6:49)

Reclame Code Commissie fluit McDonald's terug over frietjes

McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes niets anders bevatten dan aardappel en zout. Dat deed de fastfoodketen in een paginagrote krantenadvertentie in maart. Voedselwaakhond Foodwatch won hierover een zaak bij de Reclame Code Commissie.

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.