Chef-kok Peter Scholte gaat koken bij Jaarbeurs
Voorheen heeft Scholte gewerkt bij Le Garage en The Duchess in het W Hotel, beide gelegen in Amsterdam. Ook heeft hij gewerkt bij elBulli in Spanje en Hotel Continental in Noorwegen, waar hij een Michelinster verdiende.
Verduurzaming
De CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, Jeroen van Hooff, geeft aan dat hij erg blij is dat Scholte bij hun komt werken. Hij stelt dat de duurzame visie van de chef goed aansluit bij de doelen van de Jaarbeurs. De afgelopen jaren is de Jaarbeurs al grotendeels overgestapt op een vegetarisch assortiment, maar ze merken dat er nog meer stappen nodig zijn om de horeca van de Jaarbeurs verder te verduurzamen. “Daar heb ik met de komst van Peter alle vertrouwen in”, aldus Van Hooff.
Ook Scholte zelf is blij met de aanstelling. Hij geeft aan dat zij onder andere samenwerken met Too Good To Go, Greendish en De Koekfabriek. “De wereld vraagt om oplossingen en daarom is het niet meer een kwestie van de keuken ‘willen’, maar moeten veranderen.”
Lokaal en seizoensgebonden
Volgens Scholte liggen er nog veel kansen om in de Jaarbeurs te gaan koken met producten die rechtstreeks uit de eigen urban farm of uit de lokale omgeving komen. De chef stelt dat hij seizoensgebonden producten belangrijk vindt en dat het helemaal Dutch cuisine is. Hij wenst dat ze binnen de Jaarbeurs met ‘pure Nederlandse producten’ werken en dat ze daarin voorloper worden.
Door: Nationale Horecagids