Sodexo serveert alleen nog duurzame vis
De VISWijzer ondersteunt restaurants, leveranciers en gasten met het maken van verantwoorde keuzes. In de VISWijzer staat onder andere een rode lijst, met vissoorten die beter vermeden kunnen worden. Op de rode lijst vissoorten zoals tonijn, sliptong, paling, kabeljauw en gamba’s. Deze vissen worden gevangen met veel bijvangst en zware overbevissing die een hoge CO2-uitstoot als gevolg hebben. Daarnaast leidt de vangst van deze vissoorten tot een afname van de biodiversiteit.
Marloes van der Have, Head of Supply bij Sodexo Nederland: “Sodexo wil koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. We nemen maatregelen om onze CO2-uitstoot te verlagen, reduceren voedselverspilling en serveren meer en meer plantaardige gerechten. Met de ondertekening van de World Ocean Deal committeren we ons aan de VISWijzer van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Vanaf 2023 serveren we in onze restaurants alleen nog duurzame vis. Op die manier helpen we onze opdrachtgevers en gasten om een verantwoorde keuze te maken.”