Voedselbank in Lochem omgetoverd tot luxe restaurant
“Ik vind het altijd lastig om me aan te melden voor dit soort dingen. Je loopt niet graag te koop met het feit dat je het niet breed hebt”, zegt een deelnemer van het diner. “Deze kans wilde ik niet laten lopen. Uit eten is normaal gesproken uitgesloten. Onbetaalbaar.”
Horeca-stoomcursus
De leden van de Rotary Club Barchem hadden een horeca-stoomcursus gehad, mogelijk gemaakt door een aantal medewerkers van ’t Raedhuys. Die hebben dit vrijwillig gedaan en sommigen hebben er zelfs een vakantiedag voor opgenomen. De chef-kok, Kjelte, en zijn collega’s hebben gezorgd voor de professionele touch. Ook de eigenaar van het restaurant, Anneke Scholten-Boersma, droeg haar steentje bij. Zij is tevens lid en voormalig voorzitter van de Rotary Club.
Er was flink uitgepakt voor het diner. Een rouleau van kabeljauw met karnemelk en kruiden, via een runderstoof of een rack met speenvarken met kastanje, knoflook en rozemarijn tot een witte chocolade met yoghurt en earl grey. Aan het einde werd er afgesloten met een kopje koffie. Ook konden de gasten een goodie bag meenemen.
Samenwerking met leveranciers
Om het diner gratis aan te bieden heeft het restaurant veel verschillende leveranciers weten over te halen mee te helpen. De leveranciers zijn onder andere de Dutch Canadian Food Line, Miedema Groenten, Hanos, Agri 4+, Bolscher, Wijnhandel Schaapveld, de Meiden van Haarman en drukkerij Lammerdink.
Door: Nationale Horecagids