Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen warme kroketten van Holtkamp meer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Geen warme kroketten van Holtkamp meer
De Amsterdamse patisserie Holtkamp heeft een streep gezet door de verkoop van zijn warme kroketten. Die zijn nu niet meer verkrijgbaar in de bakkerijen. De reden is geen onbekende in de horecawereld: stijgende energieprijzen en personeelstekorten doen de kroketten de das om. Dit meldt het Parool.

Het wordt de Rolls-Royce onder de kroketten genoemd. Het enige verschil is dat Rolls-Royce nog wél te koop zijn. In ieder geval, dat geldt voor de warme variant, niet de diepgevroren versie. Die is nog wel te koop in de winkel van Holtkamp. De eigenaren hebben wel besloten dat zij stoppen met de verkoop van alle gefrituurde snacks. Zij noemen als reden de stijgende energiekosten en het personeelstekort.

Angela Holtkamp zegt tegen het Parool dat ze er liever geen drama van maken. Wel zag ze de afgelopen maanden veel beteuterde gezichten van klanten.

Geen hapklare kroket

Inmiddels wordt de warme kroket van Holtkamp aangeboden in de horeca. In de winkel van Holtkamp zelf tref je de diepgevroren variant aan. Volgens Angela hebben ze daar hun handen vol aan.

Het geeft meer rust voor de medewerkers nu de warme kroket niet meer wordt verkocht in de winkel. Zo is ook de friteuse de deur uitgegaan, zonder perspectief om terug te komen. Als het aan Holtkamp zelf lig in ieder geval. Zij zegt dat de friteuse een groot aandeel had in de energiekosten. Als zij dit volledig wilden doorberekenen, zou een kroket ongeveer 10 euro gaan kosten. Holtkamp zegt dat dit voor hun geen optie is. Wel verkopen ze warme saucijzenbroodjes, die hoeven niet uit de frituur te komen.

Zoektocht naar nieuwe bakkers

Het personeelstekort heeft meerdere redenen. Volgens Angela is ook de werkdruk een oorzaak hiervan. Daarnaast ziet zij dat het aantal jongeren dat een baan zoekt in de patisserie afneemt. Ze zegt dat ze hard op zoek zijn, maar bijna niemand kunnen vinden. Haar redenatie hiervoor is dat de meesten denken dat het erg zwaar werk is.

Naast dat Angela weinig jongeren ziet, is het opvallend dat ze wel veel aanmeldingen krijgt van ouderen. Die willen volgens haar dan een carrièreswitch maken. Vaak beseffen die zich echter niet dat het werk zwaar kan zijn. Ze stelt dat bakkers de hele dag staan.

Door: Nationale Horecagids

24 december '24 (10:20)

McDonald's breidt uit, maar stuit op verzet van bewoners

McDonald's wil uitbreiden naar dorpen en provinciale wegen, maar bewoners en gemeenten zien dat niet altijd zitten. Het fastfoodconcern stuit op verzet in onder andere Rheden, Deurne en Zutphen. Dit meldt NOS.

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.

01 augustus '24 (10:03)

Flinke brand gewoed bij snackbar; politie vermoedt brandstichting

Bij een snackbar in Amsterdam-Zuid heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. De politie meldt donderdagochtend dat er een vermoeden is van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar een paar mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

19 juni '24 ( 6:49)

Reclame Code Commissie fluit McDonald's terug over frietjes

McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes niets anders bevatten dan aardappel en zout. Dat deed de fastfoodketen in een paginagrote krantenadvertentie in maart. Voedselwaakhond Foodwatch won hierover een zaak bij de Reclame Code Commissie.

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.