Placebo met jubileumtournee naar Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
AMSTERDAM - Placebo viert zijn jubileum ook in Nederland. De Britse band staat 21 november in Amsterdam met zijn 20 Years Of Placebo Tour. Kaarten voor het concert in de Ziggo Dome gaan vrijdagochtend in de verkoop. Dat maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

"Ik kan vast zeggen dat we nummers zullen spelen die we gezworen hebben nooit meer te spelen", licht frontman Brian Molko een tipje van de sluier op. "Ik denk dat het tijd is om te erkennen dat een hele hoop fans die nummers toch heel erg graag wil horen."

Volgens Molko is de jubileumtournee 'echt voor de fans'. "Ze hebben veel geduld met ons gehad omdat we ons commercieel meest succesvolle repertoire zelden spelen. Een tour die ons twintig jarig jubileum viert lijkt de juiste aanleiding dat nu wel te doen."

Verrassingen

Fans die nummers al Pure Morning en Nancy Boy willen horen, moeten volgens Molko echt naar het jubileumconcert komen. Volgens de frontman komen dergelijke nummers, die Placebo al bijna tien jaar niet meer heeft gespeeld, na de jubileumtournee wellicht nooit meer voorbij. De 20 Years Of Placebo Tour staat niet alleen in het teken van oud materiaal. "We hebben ook nog wat verrassingen in petto."

Placebo trapt zijn jubileumtournee op 13 oktober af in Denemarken. De Britse band werd in 1994 opgericht door Molko en gitarist Stefan Olsdal. In 1996 verscheen Placebo's debuutalbum Placebo. Vorig jaar kondigde de band aan het jubileum van dat album twee jaar lang groots te vieren.