Extra vertoning Labyrinth van Bowie in Eye

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AMSTERDAM - De speciale in memoriam-bijeenkomst die filminstituut Eye zondag organiseert vanwege het overlijden van zanger en acteur David Bowie was binnen een paar uur uitverkocht. Daarom volgt er op zondag 24 een tweede vertoning van de film Labyrinth, met voorafgaand de trailer van het Duitse drama Wir Kindern vom Bahnhof Zoo, waarin Bowie als zichzelf te zien is.

Dat heeft programmeur Ronald Simons dinsdag gemeld. Bowie overleed zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Eye vertoont van Labyrinth de originele 35mm-print.

Labyrinth van regisseur Jim Henson is een van de bekendste films waarin Bowie als acteur te zien is. Hij speelt de Goblin King, die het broertje van een tienermeisje heeft ontvoerd en meegenomen in zijn labyrint. Zij moet de weg vinden om haar broertje terug te krijgen. Christiane F. vertelt over het leven van een heroïneprostituee in Berlijn. Het nummer Heroes van Bowie speelt een belangrijke rol in de film en de zanger is te zien tijdens een optreden.

Ook vertonen diverse filmhuizen de komende week ter nagedachtenis aan Bowie de documentaire David Bowie Is. De film werd onlangs gemaakt ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling die nu in het Groninger Museum te zien is.