MTV-show in 2016 voor derde keer in Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
ROTTERDAM (ANP) - De uitreiking van de MTV Europe Music Awards is volgend jaar in Nederland. De internationale awardshow is op zondag 6 november live te zien vanuit Ahoy Rotterdam, zo maakt MTV zondag bekend, aldus entertainmentdienst BuzzE.

Het is de tweede keer dat de MTV EMA in Rotterdam worden uitgereikt, ook in 1997 was de havenstad gastheer van de show. Deze werd toen gepresenteerd door Ronan Keating en The Prodigy was met drie beeldjes de grote winnaar. In 2013 was het Ziggo Dome in Amsterdam het toneel van de MTV-show.

,,Rotterdam is een dynamische en op jongeren gerichte stad. We kunnen niet wachten op deze kans om de diversiteit, energie en passie van de Nederlandse MTV-fans te laten zien'', zei Magnus Kastner, Managing Director van moederbedrijf VIMN Northern Europe zondag.

Festivalstad

De gemeente Rotterdam is ook blij met de komst van veel muzieksterren naar de stad. ,,De MTV-awards passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar 'Jonge stad' een thema is'', aldus Pex Langenberg, wethouder van cultuur. ,,De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad.''

Zondagavond worden de MTV EMA van dit jaar uitgereikt in Milaan. De show wordt om 21.00 live uitgezonden op de muziekzender.